Cafea cu lapte sau fără. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit cine nu ar trebui să o consume niciodată

Data actualizării: | Data publicării:
Dr Mihael/ captură video Youtube
Descriere foto: Dr Mihael/ captură video Youtube

Cu toate că multe persoane preferă să bea cafea cu lapte, nu toate ar trebui să facă acest lucru. Medicul Mihail Pautov a spus cine nu ar trebui să o consume niciodată.

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, datorită gustului său și efectului energizant. Mulți români sunt, însă, curioși despre consumul de cafea cu lapte. Potrivit medicului Mihail Pautov, există studii care spun că laptele scade propritățile cafelei.

„Mulți sunt curioși despre consumul de cafea cu lapte. Studiile în această privință sunt oarecum controversate. Vreau să explic de ce. Sunt foarte multe studii care spun că dacă bei cafea cu lapte propritățile acelei cafele scad și este posibil să fie adevărat pentru unele persoane”, a spus medicul Mihail Pautov.

Cine nu ar trebui să consume cafea cu lapte

Medicul Mihail Pautov susține că alegerea între cafeaua cu lapte sau fără depinde de reacția fiecăruia la lactate. Dacă nu poți să digeri lapte e posibil să nu asimilezi o parte din elementele benefice din cafea. Cu toate acestea, dacă nu ai nicio problemă cu laptele atunci o poți consuma liniștit.

„Este bine să bei cafea cu lapte. Problema este ce reacție ai tu la lapte. Dacă nu poți să digeri lapte e posibil să nu asimilezi o parte din elementele benefice din cafea. Dacă nu ai nicio problemă cu laptele atunci e foarte ok să consumi cafea cu lapte”, a precizat medicul Mihail Pautov.

„Ceea ce s-a demonstrat însă că funcționează la toată lumea este laptele de soia”

Mai mult, medicul a evidențiat laptele de soia ca fiind o opțiune benefică pentru toată lumea, indiferent de intoleranța la lactoză.

„Ceea ce s-a demonstrat însă că funcționează la toată lumea, indiferent dacă ești intolerant sau nu la laptele de vacă sau la alte elemente din laptele de vacă, este laptele de soia. Și alte tipuri de lapte vegetal se cuplează în aceeași măsură de elementele benefice din cafea, dar pentru că laptele de soia e în mare parte ușor de digerat pentru toată lumea putem să fim siguri că acele proteine din laptele de soia care au capturat elemente benefice din cafea o să fie digerate și cafeaua să fie absorbită”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

 

@doctor.mihail

Tu cum bei cafeaua: neagră sau cu lapte❓????????‍⚕️☕️

♬ original sound - doctor.mihail

 

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de lapte pe zi. Efectele la care sigur nu te-ai fi așteptat

Ingredientele din cozonac care fac minuni pentru organism

Consumat în cantități moderate, cozonacul poate avea beneficii pentru sănătate. Mai exact, trei dintre ingredientele pe care le găsim în acest preparat fac minuni pentru organism, potrivit medicului Mihail Pautov. Este vorba despre nuci, cacao și stafide.

„Cozonacul e o pâine dulce, tradițional românească, preparată cu nuci, cacao și stafide. Pâinea aia nu are neapărat beneficii, dar nucile, cacaua și stafidele au multe beneficii. Nucile sunt bogate în acizi grași, Omega 3, vitamina E și fitosteroli, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, contribuind, astfel, la sănătatea inimii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare, doar că această proprietate antiinflamatorie ajută efectiv în tot corpul. De asemenea, nucile conțin minerale precum magneziu și seleniu, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a celulelor și a sistemului nostru imunitar.

Consumul de cozonac poate fi benefic și pentru sănătatea creierului și asta e extraordinar, deoarece cacaua conține flavonoide, care au proprietăți neuroprotectoare și pot îmbunătăți funcția cognitivă, care este practic felul în care gândim, simțim lucrurile, felul în care creierul procesează tot ce facem în fiecare zi și dacă îmbunătățim puțin această funcție, tot corpul începe să se simtă mai bine”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel