„Cadoul de Crăciun”, primul film românesc selectat pe lista scurtă de zece titluri de la Oscar, poate fi urmărit online

Data publicării:

Duminică, 26 decembrie, de la ora 11:00, filmul „Cadoul de Crăciun” în regia lui Bogdan Mureșanu va fi disponibil gratuit, exclusiv online, 24 de ore, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR

În a doua zi de Craciun vă propunem un film de ficțiune de scurt metraj, o bijuterie cinematografică, primul film românesc care a ajuns pe lista scurtă de zece titluri de la Oscar, în anul 2020.
 Sub bagheta lui Bogdan Mureșanu, care semnează scenariul și regia filmului, se desfășoară o comedie neagră, pornită de la scrisoarea unui copil pentru Moș Crăciun și care transformă o seară liniștită într-o poveste de groază.

 „Cadoul de Crăciun”  aduce o perspectivă microscopică asupra unei zile istorice, mai precis asupra ultimelor ore ale regimului Ceaușescu. Este însă și un film despre frica absurdă din dictatură și cum ea se dezvoltă, până la paranoia, în relațiile de familie dintr-un mic apartament de cartier bucureștean.
      
Regia și scenariul sunt semnate de Bogdan Mureșanu,  cu: Adrian Văncică, Luca Toma, Ioana Flora, MIrcea Andreescu, Gabriela Hamzescu, imaginea Tudor Platon,  montajul Andrei Bălășoiu și Lorent Morel,  decorurile Dan Samoilă și Ramona Vârtosu. Producatorii sunt Vlad Iorga, Bogdan Mureșanu, Victor Dumitrovici, Dan Burlac, Kinotopia. Proiectul este realizat cu sprijinul CNC, co-produs de TVR și Commitet.

       
Producția cinematografică, are o durată de 23 minute, va putea fi vizionată online, gratuit, 24 de ore, începând din 26 decembrie ora 11:00 până pe 27 decembrie ora 11:00 şi se adresează tuturor cinefililor.

Filmul de scurt metraj „Cadoul de Crăciun”, încheie  seria duminicilor dedicate producțiilor de film independente sprijinite de TVR, însă programul exclusiv online pentru iubitorii de filme va continua și în anul următor.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience