Buna Vestire, sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Când este prăznuită una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății

Data actualizării: | Data publicării:
Buna Vestire, sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Când este prăznuită una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, foto Pixabay/ autor: S. Hermann & F. Richter
Descriere foto: Buna Vestire, sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Când este prăznuită una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, foto Pixabay/ autor: S. Hermann & F. Richter

Această sărbătoare este închinată zilei în care Sf. Arhanghel Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că o să îl nască pe Iisus. 

În fiecare an, pe 25 martie, se prăznuiește prima sărbătoare închinată Maicii Domnului, Buna Vestire. Este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății și marchează ziua în care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului că peste 9 luni îl va naște pe Iisus Hristos. 


Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire. Iată ce trebuie să faci în această zi mare 


Postul Paștelui are două zile în care este dezlegare la pește, de Buna Vestire și de Florii. Astfel, conform tradiției se spune că persoanele care mănâncă pește în această zi, se vor simți tot anul precum se simte peștele în apă.

De Buna Vestire nu trebui să te cerți, căci îți va merge rău tot anul. Pe 25 martie trebuie să gândești poziitv, să fii bun și fericit întreaga zi, pentru a primi vești bune. 

Oamenii trebuie să meargă la Biserică în această zi de mare sărbătoare și să dea de pomană sufletelor adormiților. 

Se spune că pe data de 25 martie se aude cucul pentru prima dată în an. Iar cel care îl aude, trebuie să numere de câte ori cântă, pentru a ști câți ani mai are de trăit. 

Tradiția spune că tinerii care auzeau cântecul cucului, aflau cât timp mai au până la însurătoare. Dacă cucul tăcea, însemna că nu mai au de așteptat mult până la căsătorie.

Data acestei sărbători a variat la început. Înainte de a fi sărbătorită pe 25 martie, Buna Vestire era prăznuită pe data de 5 ianuarie și pe 18 decembrie. Buna Vestire este sărbătorită de armeni pe data de 7 aprilie, deoarece sărbătoresc Nașterea Domnului pe data de 6 ianuarie, potrivit doxologia.ro. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel