Budincă de orez cu lămâie. Un desert ușor de preparat

Budinca, foto Unsplash/ an_vision
Descriere foto: Budinca, foto Unsplash/ an_vision

Această rețetă de budincă de orez cu lămâie este delicioasă și rapid de pregătit. 

Ingrediente:


1100 ml lapte

100 gr orez cu bob rotund 

80 gr zahăr

1 păstaie vanilie

coaja de la 3 lămâi mai mici

4 gălbenușuri de ou

300 ml frisca lichida


Mod de preparare:


Se pune 1 l lapte la fiert cu orezul, coaja de la 1 lămâie și batonul de vanilie. Se fierbe 30 minute, amestecând des ca să nu se lipească. 

După ce orezul este foarte bine fiert, scoateți cojile de lămâie și păstaia de vanilie.

Adaugați zahărul și amestecați până se topește.

Fierbeți 100 ml lapte. 

Cele 4 gălbenușuri le bateți bine cu telul. Turnați apoi laptele fierbinte peste ele, în timp ce cu telul amestecați. 

Aceste amestec trebuie turnat ușor peste orezul fiert. 

Continuați să fierbeți orezul la foc mic, amestecând fară întrerupere în el, până se îngroașă ușor. 

Când este gata, o luați de pe foc și o puneți cu fundul în apă rece. Amestecați încă 2-3 minute până se răcorește. 

Răzuiți deasupra restul de coaja de lămâie și amestecați din nou. 

Bateți frișca și adaugați 4-6 linguri în budinca de orez. Amestecați ușor până se omogenieaza.

O puteți băga la frigider până o serviți. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 28 aug, 19:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play