Bucureștiul nu intră în carantină. Hotărâre CNSU. Ce masuri vor fi aplicate

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Carantinarea Capitalei României a fost invalidată de CNSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 87 privind stabilirea măsurilor necesar a fi implementate la nivelul Municipiului București și județului Ilfov pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.
Principalele prevederi: 

-nevalidarea propunerii Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane București”;

-intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și aplicarea măsurilor prevăzute de cadrul normativ în vigoare;

-analizarea de către Grupul de Suport Tehnico - Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situației epidemiologice de la nivelul Municipiului București și județului Ilfov și propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

 

20 de cadre medicale din Republica Moldova vor veni în România pentru a-și ajuta colegii în lupta cu pandemia

20 de doctori și asistenți medicali moldoveni vor veni în România pentru a-și ajuta colegii de peste Prut în lupta cu noul coronavirus. Aceștia vor activa la Spitalul modular Lețcani din Iași. Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență de la București, Raed Arafat.

"Urmează să ajungă colegii din Moldova, să participe alături de colegii noştri din Iaşi la îngrijirea pacienţilor. Este nevoie mare şi chiar sunt bineveniţi ca să sprijine, ca să permită creşterea numărului paturilor la Leţcani", a menţionat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România.

Potrivit șefului DSU, specialiștii moldoveni vor lucra cot la cot cu cadrele medicale militare și civile de la spitalul modular. Colegiul Medicilor din România urmează să emită documente temporare de practică medicală. Raed Arafat a menționat că propunerea de ajutor a venit din partea autorităților de la Chișinău.

"Am primit, prin Ministerul de Externe şi către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale", a declarat Raed Arafat.

Este o iniţiativă a Guvernului de la Chişinău. Purtătorul de cuvânt al premierului, Anastasia Taburceanu, a declarat că urmează să fie stabilite toate detaliile şi, cel mai probabil, luni, va veni cu informaţii suplimentare. Taburceanu a confirmat că toţi medicii şi asistentele medicale sunt din Chişinău, iar atunci când echipa va pleca în România va fi organizat un eveniment public.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 15 oct 2021, 21:27 | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience