Bucureștiul intră în SCENARIUL ROȘU! Evenimentele se vor desfășura cu certificat verde. De unde poate fi descărcat

Data publicării:
Scenariu roșu, sursa pixabay
Descriere foto: Scenariu roșu, sursa pixabay

Bucureștiul intră în scenariul roșu.

Rata de infectare este, miercuri, 22 septembrie, de 3,3 la mie, prin urmare Bucureștiul intră în scenariul roșu, alături de județele Timiș, Satu Mare și Ilfov. Evenimentele se vor desfășura cu certificat verde.

Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, testată negativ sau a trecut prin boală și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste șase ani.

Certificatul verde poate fi descărcat aici: https://certificat-covid.gov.ro/login

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel