Brian May, membru fondator al trupei Queen, va purta de acum titulatura ''Sir''. Regele Charles al III-lea l-a înnobilat / VIDEO

Data publicării:
Brian May și Regele Charles, captură video YouTube
Descriere foto: Brian May și Regele Charles, captură video YouTube

Brian May, chitaristul trupei Queen, a fost înnobilat de regele Charles al III-lea 

Legendarul chitarist Brian May a fost înnobilat de regele Charles al III-lea al Marii Britanii în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi la Palatul Buckingham.

Muzicianul a primit titlul de cavaler pentru contribuţiile în domeniul muzicii şi al acţiunilor caritabile. A participat la ceremonie alături de soţia sa, Anita Dobson, o fostă vedetă din distribuţia longevivului serial de televiziune britanic ''EastEnders''.

Pe contul oficial de Instagram al trupei Queen a fost publicat mesajul: ''Ridică-te, Sir Brian May! Înnobilarea lui Brian cu titlul de cavaler al Imperiului Britanic a avut loc astăzi la Palatul Buckingham. Brian a primit titlul de cavaler de la Alteţa Sa Regală Regele Charles. Multe felicitări, Sir Brian!''.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Queen (@officialqueenmusic)

Sir Brian May, discurs despre salvarea bursucilor

 

Cu ocazia înnobilări sale, Brian May a profitat de atenție și a postat, pe Instagram, un mesaj despre salvarea bursucilor.


„Da - sunt un pic mai tăcut, în urma învestirii mele de Cavaler al Tărâmului. Dar a apărut acest mic clip TV. Nu știu sigur de unde este, dar arată destul de bine momentul interiorului palatului. Mulțumesc @fanybary pentru că mi l-a canalizat. De fapt, sunt uimit de acoperirea pe care a avut-o titlul meu de cavaler, la nivel global - sper că va însemna că mai mulți oameni mă vor asculta atunci când mă voi opune manipulării de către guvern a rămășițelor sporturilor sângeroase și politicii rușinoase și complet eșuate de sacrificare a aproximativ un sfert de milion de bursuci NATIVI în credința tragic de greșită că va eradica boala mizerabilă a tuberculozei bovine la bovine. În acest an, în regiunea cea mai afectată de TB din sud-vestul țării, fermierii au înregistrat o CREȘTERE a numărului de pierderi de efective față de anul precedent - și practic nu mai există bursuci - astfel încât nimeni nu se mai poate agăța de convingerea că "bursucii au fost de vină". Și totuși, nebunia continuă. Poate că este nevoie de un cavaler în armura strălucitoare a bunului simț, pentru a readuce atenția asupra adevăratelor motive ale suferinței continue a crescătorilor de bovine. Și poate chiar să aducă compasiune și decență în mediul rural. Ei bine, eu sunt gata, în hamac.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Brian Harold May (@brianmayforreal)

 

Evenimentul a fost marcat şi pe contul oficial de Twitter al familiei regale britanice printr-o fotografie în care May apare alături de saxofonista YolanDa Brown, care a fost de asemenea înnobilată.

Brian May, în vârstă de 75 de ani, se numără printre cele peste 1.000 de personalităţi cuprinse în prima listă de distincţii regale de Anul Nou acordate de regele Charles al III-lea şi anunţată în decembrie 2022.

În plus faţă de activitatea muzicală alături de trupa Queen din anii 1970, May este de asemenea astrofizician. A primit titlul de doctor în astrofizică de la Imperial College London în 2007 după ce în anii 1970 a luat o pauză de la studii pentru a se concentra pe activitatea muzicală.

Chitaristul este de asemenea un suporter vocal al drepturilor animalelor şi un critic al vânătorii. În 2010 a înfiinţat o organizaţie care se cheamă Save Me Trust pentru a milita împotriva vânătorii de vulpi şi de bursuci în Marea Britanie.

May nu este singurul membru Queen care a primit un titlul regal. Toboşarul Roger Taylor a primit titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic în anul 2020. May primise anterior titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2005.

Brian May a interpretat imnul naţional britanic ''God Save the Queen'' de pe acoperişul Palatului Buckingham la Jubileul de Aur al Reginei Elisabeta a II-a în 2002.

Douăzeci de ani mai târziu, a concertat alături de Queen la Jubileul de Platină al suveranei britanice, notează Agerpres



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel