Bradul de Crăciun din Betleem, aprins de la distanţă şi în absenţa publicului

Data publicării:
John Cutting , pixabay
Descriere foto: John Cutting , pixabay

Bradul de Crăciun din Betleem a fost aprins în mod excepţional fără public sâmbătă seara, din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Autorităţile palestiniene au anunţat, săptămâna trecută, o interdicţie de circulaţie de 14 zile în timpul nopţii şi în week-end, în Cisiordania, în încercarea de a stopa "răspândirea îngrijorătoare" a virusului.

Palestinienii şi pelerinii sărbătoresc în mod tradiţional începutul festivităţilor de Crăciun la Betleem cu aprinderea bradului de Crăciun. Mulţimea se adună în Piaţa Manger din faţa Bisericii Naşterii Domnului, construită în locul în care s-ar fi născut Iisus, pentru a asista la spectacol.

Dar anul acesta doar câţiva jurnalişti au putut participa la ceremonia care se desfăşoară în fiecare an începând din 2008.

Constrâns de interdicţia de circulaţie, premierul palestinian Mohammed Shtayyeh a aprins bradul din biroul său din Ramallah, datorită unui dispozitiv asigurat de municipalitate, a precizat Carmen Ghattas, responsabil pentru relaţii publice al oraşului, potrivit Agerpres.

Cisiordania, teritoriu palestinian cu 2,8 milioane de locuitori ocupat din 1967 de armata israeliană, a înregistrat 71.703 cazuri de contaminare cu coronavirus, dintre care 678 decese.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel