Brad Pitt crede că suferă de o boală rară. Ce simptome ciudate are actorul: "Nimeni nu mă crede”

Data publicării:
Brad Pitt, captură video Youtube
Descriere foto: Brad Pitt, captură video Youtube

Brad Pitt crede că suferă prosopagnosie, o tulburare rară care provoacă imposibilitatea de a recunoaște fețele.

Brad Pitt crede că suferă de prosopagnosie. Cu toate astea, actorul nu a primit un diagnostic oficial, potrivit Foxnews. 

Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, a dezvăluit, recent, într-un interviu acordat revistei GQ, că el crede că suferă de prosopagnosie, o tulburare rară care îi face pe oameni să nu mai poată să recunoască fețele. Cu toate acestea, Pitt nu a primit niciodată un diagnostic oficial.

Tulburarea este de obicei prezentă la naștere și îi va afecta pe cei care suferă de această afecțiune pentru cea mai mare parte a vieții lor, potrivit NHS.

 

Actorul din "Once Upon a Time in Hollywood" a declarat pentru GQ că îi este greu să recunoască oamenii și se teme că tulburarea sa a făcut ca oamenii să îl vadă ca fiind "distant, inaccesibil, absorbit de sine", potrivit articolului.


"Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc pe cineva", i-a spus el lui Ottessa Moshfegh când aceasta i-a dezvăluit că soțul ei crede că are aceeași afecțiune.

Aceasta nu este prima dată când Pitt insistă că are prosopagnosie.

 

"Atât de mulți oameni mă urăsc pentru că au impresia că nu îi respect", a declarat el pentru Esquire în 2013. "Din când în când, cineva îmi oferă context, iar eu îi spun: "Mulțumesc că m-ai ajutat". Dar îi enervez pe mai mulți oameni".


"Primești chestia asta, de genul: 'Ești egoist. Ești îngâmfat'. Dar este un mister pentru mine, omule", a continuat el. "Nu pot să rețin o față și totuși vin dintr-un punct de vedere atât de design/estetic. Am de gând să fac o serie de teste".

Nu este clar dacă Pitt a făcut teste oficiale.

 

Ce este Prosopagnosia 

 

„Prosopagnosia este o tulburare neurologică caracterizată prin incapacitatea de a recunoaște fețele.  Prosopagnosia este cunoscută și sub numele de orbire a fețelor sau agnosie facială.  Termenul de prosopagnosie provine din cuvintele grecești pentru "față" și "lipsă de cunoaștere".   În funcție de gradul de afectare, unele persoane cu prosopagnosie pot avea dificultăți doar în recunoașterea unei fețe familiare; altele nu vor putea face distincția între fețele necunoscute, în timp ce altele pot fi chiar incapabile să distingă o față ca fiind diferită de un obiect.  Unele persoane cu această tulburare sunt incapabile să își recunoască propria față.  Prosopagnosia nu este legată de disfuncții ale memoriei, pierderi de memorie, deficiențe de vedere sau dificultăți de învățare.  Se crede că prosopagnosia este rezultatul unor anomalii, leziuni sau deficiențe în girusul fusiform drept, un pliu din creier care pare să coordoneze sistemele neuronale care controlează percepția și memoria facială.  Prosopagnosia poate fi rezultatul unui accident vascular cerebral, al unei leziuni cerebrale traumatice sau al anumitor boli neurodegenerative.  În unele cazuri, este o tulburare congenitală, prezentă la naștere în absența oricărei leziuni cerebrale.  Prosopagnosia congenitală pare să se întâlnească în familii, ceea ce o face probabil să fie rezultatul unei mutații sau deleții genetice.  Un anumit grad de prosopagnosie este adesea prezent la copiii cu autism și sindromul Asperger și poate fi cauza dezvoltării sociale deficitare a acestora”, potrivit NIH. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel