Boris Johnson, subiect de film. Marea Britanie va avea un serial de televiziune despre gestionarea pandemiei de COVID-19

Data publicării:
Boris Johnson, foto Facebook
Descriere foto: Boris Johnson, foto Facebook

Filmările la un serial de televiziune care are drept subiect gestionarea pandemiei de COVID-19 de către premierul britanic Boris Johnson urmează să înceapă în Marea Britanie, cu actorul Kenneth Branagh în rolul şefului guvernului britanic

Michael Winterbottom ("In this world", "Jude") va regiza această serie intitulată "This Sceptred Isle". Kenneth Branagh, care a jucat cel mai recent în thrillerul "Tenet" şi a interpretat personajul Hercule Poirot în "Murder on the Orient Express", va juca rolul liderului conservator.

Considerat unul dintre cei mai buni actori ai generaţiei sale din Regatul Unit, nord-irlandezul de 60 de ani s-a distins şi în calitate de regizor şi producător.

Această mini-serie de 5 episoade va începe odată cu sosirea în Downing Street a lui Boris Johnson, apoi va relata apariţia primelor cazuri de COVID-19 în Regatul Unit, la începutul anului 2020. Anul acesta a fost unul plin pentru liderul conservator, între infectarea cu virusul, în urma căreia a stat trei nopţi la terapie intensivă în aprilie, şi naşterea fiului său Wilfred.

Boris Johnson a fost criticat pentru răspunsul greoi la pandemia de COVID-19, care a provocat moartea a peste 97.000 de persoane în Marea Britanie, cea mai mare cifră a deceselor în Europa.

Seria se bazează pe mărturiile apropiaţilor premierului, ale Ministerului Sănătăţii, ale oamenilor de ştiinţă care consiliază guvernul şi pe cele ale cadrelor medicale.

"Serialul nostru face legătura între numeroase poveşti adevărate - de la Boris Johnson din Downing Street la persoanele din prima linie în lupta împotriva coronavirusului - relatând eforturile oamenilor de ştiinţă, ale medicilor, cadrelor medicale şi liderilor pentru a ne proteja de virus", a declarat Winterbottom, care a realizat seria împreună cu Kieron Quirke.

Filmările la "This Sceptred Isle", produs de Fremantle, Passenger şi Revolution Films, vor fi lansate la începutul anului 2021, iar difuzarea sa pe Sky Atlantic şi Now TV este programată pentru toamna anului 2022



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel