Bolile care conduc la căderea părului. Cât de nociv este stresul. Dr. Pavelina Andrei: „Duce la o secreție crescută de anumiți hormoni”

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
EXCLUSIV
Descriere foto: Foto Freepik

Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale a fost invitata Georgianei Ioniță, într-o nouă ediție a  „Pastilei de frumusețe”, la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale a fost invitata Georgianei Ioniță la „Pastila de frumusețe”, acolo unde a vorbit despre un subiect extrem de important atât în rândul doamnelor, cât și a domnilor: căderea părului și cauzele principale care duc la apariția acestei probleme neplăcute.

VEZI ȘI: Cauzele principale ale căderii părului: „Aceste lucruri se pot reflecta la nivelul firului de păr”. Când trebuie să ne alarmăm

„Stresul este o cauză frecventă a căderii firului de păr. De ce? Pentru că stresul duce la o secreție crescută de anumiți hormoni, precum cortizolul. Acesta este un hormon de stres și atunci, pe fondul acestor perturbări la nivelul echilibrului nostru intern, se produce și această cădere masivă a firului de păr.

Dar, pe lângă stres, mai sunt foarte multe afecțiuni care pot duce la căderea firului de păr și atunci e bine să fie investigate. Ca să nu mai zic că sunt foarte multe medicamente care pot duce la căderea firului de păr, de la chimioterapie până la alte medicamente, pacienții care sunt suferinzi de anumite condiții medicale ce se pot asocia căderii firului de păr, și atunci,  toate acestea trebuie să fie foarte atent investigate.

Ca soluții  în această patologie sunt, pe de-o parte, corectarea deficitului nutrițional în cazul în care depistăm această problemă, corectarea anemiei dacă ea este cauza. Printr-un acces la analizele de laborator putem să ne dăm seama dacă este un deficit de fier prin vitaminele și mineralele necesare de care organismul are nevoie pentru constituirea firului de păr și, bineînțeles, sunt ulterior tratamentele topice pe bază de substanță activă care aplicate la nivelul scalpului au o eficiență foarte bună, testată și dovedită de foarte mult timp. 

Pe lângă aceste lucruri mai avem ca și etape pe care le putem parcurge, în cazul în care nu avem rezultate foarte bune. După aceste intervenții putem să facem injectări la nivelul scalpului pe bază de vitamine și oligominerale și oligoelemente care sunt absolut esențiale pentru stimularea creșterii firului de păr. Și ne referim la vitamina din gama b-urilor. Acestea sunt cele mai frecvente, frecvent folosite și pe ultimul loc, implantul de păr”, a explicar dr. Pavelina Andrei, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe. 

VEZI ȘI: Cât de des trebuie să ne spălăm părul. Dr. Pavelina Andrei: „Un nivel de sebum pe scalp este necesar pentru protecție”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel