Bob Dylan a scăpat de acuzațiile de agresiune sexuală: „Reclamanta a renunţat la această parodie a justiţiei”

Data publicării:
Bob Dylan, captura foto Youtube/ sursa Painted Passport
Descriere foto: Bob Dylan, captura foto Youtube/ sursa Painted Passport

O femeie care l-a dat în judecată pe cântăreţul american Bob Dylan, susţinând că acesta a agresat-o sexual în urmă cu aproape 60 de ani, şi-a retras plângerea, a declarat avocatul artistului laureat al premiului Nobel pentru Literatură

"Acest dosar s-a încheiat (...) Ne bucurăm că reclamanta a renunţat la această parodie a justiţiei", a declarat pentru presă avocatul lui Bob Dylan, Orin Snyder, estimând ca fiind "scandalos" că dosarul ar fi putut exista.

Înainte de o audiere în această săptămână la un tribunal din New York, avocatul a menţionat existenţa unor e-mail-uri care arătau "incoerenţa" acuzaţiilor şi a suspectat că reclamanta ar fi înlăturat aceste elemente care l-ar fi putut disculpa pe cântăreţ.

În plângerea depusa în august anul trecut, femeia, identificată doar după iniţialele sale, J.C., susţinea că Bob Dylan a agresat-o sexual pe o perioadă de şase săptămâni, între aprilie şi mai 1965. Pe atunci ea avea 12 ani.

Cântăreţul "a abuzat de statutul său de muzician pentru a-i furniza alcool şi droguri lui J.C. şi pentru a o agresa sexual în mai multe rânduri", se arăta în plângerea care îl acuza, de asemenea, pe Bob Dylan că ar fi ameninţat-o pe tânără.

Laureat al premiului Nobel pentru Literatură în 2016 pentru "crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a muzicii americane", Bob Dylan, în vârstă de 81 de ani, este considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Blowin' in the Wind", "The Times They Are a-Changin" şi "Like A Rolling Stone", notează Agerpres.

 

Laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2016 pentru "crearea unor noi modalităţi de exprimare poetică în cadrul marii tradiţii a cântecului american", Bob Dylan este considerat cel mai mare cantautor din toate timpurile. Printre cele mai faimoase cântece ale sale se numără "Blowin' in the Wind", "The Times They Are a-Changin" şi "Like a Rolling Stone".

Artistul, în vârstă de 80 de ani, a apărut pe scena folk din New York la începutul anilor 1960 şi a vândut peste 125 de milioane de albume în întreaga lume.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel