Boala mamei sale i-a conturat destinul. Iuliana Tudor, confesiuni tulburătoare despre drama care i-a marcat viața: „A fost o șansă să mă aibă pe mine ca să poată rezista atâția ani”

Data publicării:

Iuliana Tudor a avut o copilărie extrem de tristă. Mama ei a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile, când ea avea doar 3 ani. 

Iuliana Tudor a trăit cam toată viața într-o teamă continuă pentru mama ei. Cân avea doar 3 ani, mama ei a rămas țintuită într-un scaun cu rotile, după o operație la coloană.

„Eu aveam 3 ani când mama deja avea probleme de sănătate. A avut o operaţie pe coloană şi a rămas cu o problemă motorie la ambele picioare.

A stat vreo doi ani numai prin spitale. Şi azi face recuperare de două ori pe an. Mama m-a trimis la bunica când eram mică. Este o femeie foarte puternică. Am vrut să mă fac medic pentru ea ca să o fac bine. Tatăl meu este şi el un erou”, a povestit Iuliana Tudor cu lacrimi în ochi, la PRO TV.

Iuliana Tudor: „Pentru ea cred că a fost o șansă să mă aibă pe mine ca să poată rezista atâția ani”

Invitată în cadrul podcast-ului Altceva cu Adrian Artene, Iuliana Tudor a povestit cum i-a marcat viața starea mamei sale și cum a încercat, în toți acești ani, să găsească soluții pentru femeia care i-a dat viață.


„Mi-a mărturisit că în experiența aceasta, boala pe care o are, singurul reper, până la urmă, și voință și motor este copilul ei și e firesc să fie așa. Cred că orice mamă bine la cap ar răspunde la fel, dar pentru ea, o dată în plus, cred că a fost o șansă să mă aibă pe mine ca să poată rezista atâția ani. Amândoi părinții au făcut asta (n.r – să renunțe la tratament ca să-i cumpere cărți), și tatăl meu, și mama au ales – intuitiv, n-au făcut cum e acum, cursuri de parenting sau mai știu eu ce alte îndrumări din partea cuiva.

Nu, ei au știut și revin la ce spuneam mai devreme – se clădește în familie educația, educația aceea de bază care și în viața ta de adult te va urmări și te va ajuta. Respectul – revin la cuvântul respect – de fapt, asta este baza. Aveau respect pentru școală, ideea de școală. Tatăl meu este absolvent de facultate, a terminat la Iași contabilitate. Mama, însă, nu, a făcut decât liceu și atunci tot timpul m-am întrebat de unde știa ea toate aceste lucruri.

La ea am auzit prima oară cât de important este să ai o plajă culturală foarte bogată. Și îmi spunea: tu trebuie să știi literatura română, să-i știi pe ai tăi, poeți, scriitori, deci toți romancierii – trebuie să știi lucrul ăsta. Ea nu citise. Apoi, muzică – trebuie să știi toate genurile muzicale, dar, în primul rând, muzica clasică”, a spus Iuliana Tudor, la podcastul ALTCEVA, potrivit Gândul.

 

Copilărie dificilă


Iuliana avea doar 3 ani în momentul în care destinul mamei sale s-a schimbat dramatic. 


”Structura mea interioară e clădită, probabil, pe fondul acela, în care a trebuit să mă întâlnesc cu oameni diferiți, în case diferite. Pentru un copil, care e obișnuit doar cu mama și tata, în spațiul acela în care este confortul absolut, dragoste de jur împrejur, e dificil.

A fost un an și jumătate, doi în care mama pleca succesiv la tratament, în care a trebuit să mă adaptez. Și da, se și râdea de mine, am fost lăsată și singură, am plâns de nu mai puteam pentru că am stat singură, dar acum gândesc că a fost atât de bine că am trăit lucrul acesta, pentru că poate aș fi devenit un om care nu avea forța pe care o am acum.  Îmi doresc și acum să fie mama pe picioare, dacă aș putea aș da tot ce am și sunt ca ea să fie bine”, a mai spus Iuliana Tudor,  la podcastul ALTCEVA.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel