Boala autoimună de care suferă Sebastian Dobrincu. Tânărul milionar a făcut dezvăluiri șocante: „Nu știu dacă o să mai fiu în 10 ani”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Cristian Stan
Descriere foto: Captură video: YouTube/Cristian Stan

Sebastian Dobrincu, tânărul milionar în vârstă de 25 de ani, a făcut dezvăluiri șocante despre boala autoimună cu care se confruntă. Incidentul care a declanșat această afecțiune a avut loc la sfârșitul anului trecut, când, în timp ce folosea un feliator de legume, s-a rănit la mâna dreaptă.

La sfârșitul anului trecut, pe 7 decembrie 2023, Sebastian Dobrincu a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce după ce s-a accidentat în bucătărie. Tânărul milionar, în vârstă de 25 de ani, și-a retezat degetele de la mâna dreaptă în timp ce folosea un feliator de legume.

Boala autoimună de care suferă Sebastian Dobrincu

Din cauza acestei accidentări, Sebastian Dobrincu s-a ales cu o boala autoimună, incurabilă, care se numește spondilită anchilozantă. Invitat în cadrul podcastului moderat de Cristian Stan, fostul investitor de la „Imperiul Leilor” a făcut mărturisiri despre lupta sa cu această boală, care îi provoacă dureri cumplite și îi limitează în mod semnificativ activitățile de zi cu zi. 

„Am avut niște episoade care m-au învățat multe, foarte tragice. În primul rând, mi-am luat un feliator de legume și am băgat mâna în el și mi-am retezat palma. Am fost la spital să mă coase. A fost foarte nasol și am crezut că aia e parte rea. Mi s-a declanșat o boală autoimună cu care mă lupt. Nu am spus nicăieri, niciodată. De aia am și dispărut șase, șapte luni de pe internet. Nu am acceptat, nu am mai apărut, nu am mai postat nimic. De șapte luni m-am trezit cu o boală autoimună osoasă care e foarte nasoală.

Am avut zile, am avut nopți când plângeam în pat de durere. Ce m-a învățat asta? Că sănătatea despre care noi avem impresia că o să țină la infinit, nu o să țină. Ce poți face în momentele astea? Să victimizezi că de ce mie mi se întâmplă, de ce tocmai eu care am investit atât în corpul ăsta, în sănătate și tot mi s-a întâmplat? Îți arată că viața nu e dreaptă și fiecare are alt traseu. Nu ai timp să te victimizezi”, a mărturisit Sebastian Dobrincu în podcastul lui Cristian Stan.

Te-ar putea interesa și: Maria Cârneci a dat cărțile pe față. Cu cine nu ar cânta niciodată cântăreața de muzică populară: „Nu aș accepta”

„Eu nu știu dacă o să mai fiu în 10 ani. Asta este mentalitatea pe care merg”

Acestă boală, care îi cauzează dureri intense și limitări de mobilitate, este incurabilă. Tânărul milionar a subliniat că această experiență l-a învățat că viața poate fi imprevizibilă și că acest moment dificil prin care a fost nevoi să treacă l-a făcut să nu-și mai facă planuri pe timp îndelungat.

„E o boală autoimună. Sistemul imunitar se autosabotează crezând că este ceva în neregulă în corp, dar nu e nimic. La mine a apărut pe fondul tăieturii. Sistemul imunitar era la pământ. M-am tăiat și după două zile așteptam pe hol la spital. Trebuia să merg la pansat după tot ceea ce s-a întâmplat și nu mă mai puteam mișca. Aveam spatele înțepenit. Orice om mai are momente de genul, dar eu nu puteam să mă mișc. Eram imobilizat. Am zis că ceva nu este în regulă. M-am dus acasă și nu-mi trecea. M-am pus pe canapea și am stat 2-3 ore acolo. Nu puteam să mă mișc. Erau niște dureri crunte, ca și cum îți bagă cineva un cuțit în spate. E o înțepătură puternică. Am zis că poate am stat prea mult în picioare. Am mers peste tot unde se putea, de la kinetoterapie, fizioterapie, electrostimulare, acupunctură, ultrasunete, la tot. Credeam că e o chestie musculară, dar nu a fost.

Mi-am făcut analize de sânge și m-am ales cu boala asta. Se numește spondilită anchilozantă. Sună rău. Practic îți roade vertebrele, astfel încât ajung să se unească în timp. Am zile grele, cu călătoritul este foarte greu pentru că nu pot să stau pe scaun. Înțepenesc și am niște dureri crunte, dar ce pot să fac de acum încolo dacă așa mi-a fost dat? Învăț să mă descurc cu ce cărți mi-a dat viața. E incurabilă, asta e partea nasoală. (...). Boala asta mi-a arătat că suntem mai fragili decât ne place nouă să credem. De câteva luni nu-mi mai fac planuri pe timp îndelungat, de genul ce o să am în 10 ani. Eu nu știu dacă o să mai fiu în 10 ani. Asta este mentalitatea pe care merg. Doamne ajută să fiu și să fim cu toții, dar nimic nu e cert”, a mai spus Sebastian Dobrincu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel