Biban de mare cu garnitură de quinoa și legume. O cină rapidă și gustoasă

Data publicării:
 Biban de mare cu garnitură de quinoa și legume, sursa pixabay/autor Arek Socha
Descriere foto: Biban de mare cu garnitură de quinoa și legume, sursa pixabay/autor Arek Socha

Bibanul de mare cu garnitură de quinoa și legume este o rețetă gustoasă și rapidă.

INGREDIENTE: 

4 fileuri de biban de mare, de aproximativ 150 de grame bucata, deja asezonate cu sare

200 de grame de quinoa

3 căței de usturoi

1 frunză de dafin

1 legătură de pătrunjel tocat

câteva bucăți de vânătă, 1 astfel de bucată per porție e suficient

câteva bucăți de zucchini și atât vinetele cât și zucchini sunt deja presărate cu sare pentru a elimina apa în exces

4 morcovi mici, pe jumătate fierți

8 roșii cherry

60 de ml. de ulei 

sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE:

 Punem pe foc 400 de ml. de apă sărată. Adăugăm dafinul și 1 cățel de usturoi, întreg. Când fierbe, adăugăm quinoa, reducem focul la minimum și acoperim cu capacul. E gata cam în 20 de minute, când lichidul e complet absorbit. Pregătim un dressing, dând la blender usturoiul, zeama de lămâie, 1/2 din pătrunjel, sare și piper după gust și 40 de ml. de ulei. Zvântăm vinetele și dovleceii. Le punem într-un castron, adăugăm morcovii și roșioarele. Stropim legumele cu 2 linguri de ulei și le asezonăm cu sare și piper. Tragem legumele pe grătarul bine încins. Zvântăm peștele și-l facem la tigaie în puțin ulei  bine încins, 7 minute pe partea cu pielea… râșnim acum piper… și-l facem 1 minut și pe partea cealaltă. Quinoa e gata! Îndepărtăm cățelul de usturoi și dafinul, adăugăm restul pătrunjelului și 3-4 linguri din dressing.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel