Beyonce, favorita premiilor Grammy. Câte nominalizări a primit diva

Data publicării:
Beyonce, instagram
Descriere foto: Beyonce, instagram

Cântăreaţa pop Beyonce a primit marţi cele mai multe nominalizări la ediţia din 2021 a premiilor Grammy, cele mai prestigioase recompense din industria muzicală americană.

Beyonce va concura la nouă categorii de trofee, inclusiv la categoriile "înregistrarea anului" şi "cântecul anului". În vârstă de 39 de ani şi având deja în palmares 24 de premii Grammy, cântăreaţa Beyonce, al cărei album "Black Parade" a fost lansat în acest an în timpul protestelor organizate în lumea întreagă pentru a denunţa inegalităţile rasiale, devansează în clasamentul artiştilor nominalizaţi marţi alte două vedete pop, britanica Dua Lipa şi americanca Taylor Swift, şi pe rapperul Roddy Rich, care au primit fiecare şase nominalizări.

Nominalizările la premiile Grammy de anul viitor au fost anunţate marţi seară în cadrul unei gale speciale, care a fost organizată în format exclusiv online de The Recording Acamdemy, instituţia ce atribuie aceste distincţii. Într-o perioadă în care industria muzicală este profund afectată de pandemia de coronavirus, nominalizările la Grammy Awards 2021 au acordat o parte importantă femeilor.

Cântăreaţa rap Megan Thee Stallion, în vârstă de 25 de ani, considerată unul dintre fenomenele muzicale ale anului 2020, a primit patru nominalizări, inclusiv la categoria "revelaţia anului". Billie Eilish, tânăra cântăreaţă americană care a reuşit în ianuarie "Marele Slam" după ce s-a impus în principalele patru categorii la gala Grammy Awards 2020, a primit alte patru nominalizări în acest an, inclusiv la categoriile "albumul anului" şi "cântecul anului".

Taylor Swift, trecută cu vederea la galele Grammy din ultimii ani, a reînnodat tradiţia nominalizărilor în 2020 graţie albumului "Folklore" şi single-ului "Cardigan", nominalizate la categoriile dedicate celor mai bune albume, respectiv celor mai bune cântece lansate în ultimul an, potrivit Agerpres.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel