Berlinală 2022. Actriţa Isabelle Huppert va primi un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră

Data publicării:
Isabelle Huppert, sursa foto Instagram
Descriere foto: Isabelle Huppert, sursa foto Instagram

Actriţa franceză Isabelle Huppert va primi un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră la următoarea ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 10-20 februarie.

Acest premiu, care recompensează o "carieră excepţională", îi va fi înmânat actriţei pe 15 februarie în cadrul unei zile dedicate proiecţiei a şapte din cele circa 150 de filme, telefilme şi seriale de televiziune în care a jucat, printre care "La Pianiste", de Michael Hanecke, şi "Sauve qui peut (la vie)", de Jean-Luc Godard.

Isabelle Huppert, în vârstă de 68 de ani, este "o artistă inimitabilă care nu ezită să îşi asume riscuri sau să se opună mainstream-ului", au subliniat cei doi co-directori ai festivalului, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian, citaţi într-un comunicat.

"Ne gândim adesea la actori şi la actriţe ca la simple instrumente în mâinile cineaştilor. Cu actori şi actriţe precum Isabelle Huppert, această relaţie se transformă într-un schimb" în care artiştii sunt "forţa motrice nu doar a emoţiilor, ci şi a creării conceptelor cinematografice", subliniază aceştia.

Recompensată de nenumărate ori pentru interpretările sale, Isabelle Huppert se va afla pe afişul filmului "A propos de Joan" ("About Joan"), de Laurent Lariviere, care va fi proiectat la Berlinală pe 15 februarie, notează Agerpres. 

O obişnuită a acestui festival, Isabelle Huppert a jucat deja în şapte filme prezentate la Berlin, printre care "8 femmes", de François Ozon şi "L'Avenir", de Mia Hansen-Love.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel