Benone Sinulescu, condus pe ultimul drum de sute de persoane. Primele imagini de la slujba de înmormântare /FOTO

Data actualizării: | Data publicării:

Benone Sinulescu este dus astăzi pe ultimul drum. Imaginile de la slujba de înmormântare sunt greu de privit.

Benone Sinulescu este condus astăzi pe ultimul drum de un sobor de preoți, cu onoruri militare și în aplauzele a sute de oameni.

Imaginile de la slujba de înmormântare sunt greu de privit, cei care l-au iubit și l-au apreciat pentru muzica lui sunt acum cu lacrimi în ochi. 


Benone Sinulescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani din cauza unor complicații pulmonare. 


Trupul fără viață al lui Benone Sinulescu a fost depus la o casă mortuară. Astăzi, de la ora 8.00, cortegiul funerar a plecat spre Filarmonica din Arad, unde toți cei care l-au îndrăgit îi vor putea aduce un ultim omagiu.


Trupul regretatului artist a fost scos în piața ,,Avram Iancu” din spatele Teatrului, unde cei care l-au apreciat și iubit pot participa la funeralii. Benone Sinulescu va fi îngropat la cimitirul Eternitatea din Arad.


„Totul va începe la ora 13.00, în Piaţa Avram Iancu, acolo unde este suficient spaţiu pentru ca oricine doreşte să-l conducă pe ultimul drum să o poată face. Sau să-i aducă un ultim omagiu.


Va fi un număr mare de preoţi, fiindcă, spre exemplu, Preasfinţitul Calinic de la Suceava, un mare admirator al soţului meu, tocmai ce m-a sunat să mă anunţe că va trimite doi preoţi la slujba de înmormântare.


Cred că şi vicarul episcopal al locului va fi şi el prezent”, a declarat Elena Sinulescu pentru Impact

 

Decesul lui Benone Sinulescu a îndurerat o țară întreagă

 

Colegii de breaslă ai lui Benone Sinulescu și-au exprimat regretul faţă de moartea marelui artist


Printre aceștia se numără și Fuego, care era extrem de apropiat de acesta.  Artistul a mărturisit că este foarte trist de faptul că generația veche se duce încetul cu încetul, iar marile valori ale României se sting din viață rând pe rând. De asemenea, Paul Surugiu a mărturisit că Benone Sinulescu i-a fost alături în momentele dificile și îl susținea la început de drum. 


„E trist! A plecat și maestrul Benone Sinulescu! E trist cum se stinge, rând pe rând, o generație care a definit Romania și i-a dat valoare! O să-mi fie tare dor de nea Beny! Lăsând la o parte conduita și cariera, a știut să-și păstreze optimismul și demn, decent, a făcut ca anii să treacă în favoarea lui. Mă leagă de el începuturile mele, pentru care i-am mulțumit mereu. Eram un puști, timid, prin anii ‘97-’98, eram deja lansat, dar fără mare succes la publicul larg. Cântam în diverse spectacole, în deschiderea marilor artiști și-mi doream să ajung ca ei.


L-am întâlnit pe nea Beni, așa cum îi spun eu, la un spectacol, iar acestuia i-a plăcut de ceea ce făceam pe scenă și mi-a oferit ajutorul său, încurajându-mă să scot primul album. Ce să zic? Nu am rămas impresionat pe moment pentru că erau mai mulți care îmi spuneau asta. Dar nu! El a sunat direct la prima casă de discuri, a girat pentru mine și astfel, în câteva luni, albumul ‘TOATĂ LUMEA DANSEAZĂ’ era deja pe piață și începea să intre în topuri și în preferințe„, scrie Fuego pe Facebook.


Sofia Vicoveanca


„Am primit vestea ca un trăsnet. Nu-mi găsesc vorbele. Nu-mi vine să cred, sunt oameni care…el nu trebuia să moară. Condoleanțe familiei. El rămâne un exemplu, un reper. L-am sunat de ziua lui și nu mi-a răspuns„, a spus artista la Acces Direct.


„Nu mi vine sa cred. Benone a fost un om cu un suflet deosebit. A ajutat foarte multi tineri, i-a promovat. Îmi pare asa de rau, condoleante familiei. Stiam ca este bolnav, nu am vorbit in ultima vreme si imi pare rau. Poate ca era bine sa fi vorbit. Imi pare foarte rau”., a declarat Sofia Vicoveanca la România Tv.


Irina Loghin:


„Regret plecarea dragului și bunului meu coleg, Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărțind bucurii și tristeți! Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes și de dragostea publicului din toată țara! Avem melodii de referință împreună și amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni! Benone Sinulescu este un simbol al românilor și artistul pentru care și veșnicia se înclină! Plânge Siriul și țara întreagă! Rămas bun, dragul meu coleg!”, a scris Irina Loghin pe Facebook


Steliana Sima:


„Acum am aflat și eu. E trist. Eu l-am cunoscut pe nea Beny în 1987. A făcut parte din garnitura de aur a artiștilor, alături de doamna Maria Ciobanu, Simion Pop, Mioara Velicu. 


M-au ajutat să mă integrez. Nea Beny mi-a dat și sfaturi constructive. Era foarte mulțumit de evoluția mea”, a declarat Steliana Sima la Antena 1. 


Elena Merișoreanu:


"Parca e un blestem în muzica populara. Ni se duc stelele, ni se duc oamenii. Au bucurat milioane de suflete. Era un om plin de viata. Imi pare rau ca vorbim la trecut, dar ce sa zic. Nu am mai vorbit recent, nu am avut unde sa ne întâlnim. Vreau sa spun condoleanțe familiei. Mai ales soției, căci el o avea pe ea și el pe ea. El nu a murit. Lasa printre noi o zestre inestimabila. Dumnezeu sa îl ierte și sa îl odihnească în pace. Este o pierdere îmensa.", a declarat Elena Merișoreanu la Antena Stars.


Saveta Bogdan: 


 "Am ținut legătura cu soția lui Beni și doamna care avea grijă de ei, care le făcea curățenie prin casă.


Am crezut că e o glumă, inițial. Apoi am aflat că a murit și mie îmi pare foarte rău. Am învățat multe de la el, cum să cânt, cum să țin microfonul, cum să mă învârt pe scenă. S-a pierdut un star al României, nu știu de ce pierdem atâția oameni buni. S-a dus Mîțu (n.r. – Petrică Mîțu Stoian), s-a dus și el", a declarat Saveta Bogdan, pentru Pro TV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel