Benone Sinulescu a murit certat cu Ștefan Hrușcă. Cum l-a umilit artistul pe nea Beni

Data publicării:
Ștefan Hrușcă și Benone Sinulescu, sursa facebook/ colaj foto
Descriere foto: Ștefan Hrușcă și Benone Sinulescu, sursa facebook/ colaj foto

În urmă cu câțiva ani, între Benone Sinulescu și Ștefan Hrușcă a fost un adevarat război. Regretatul artist a povestit cum a fost umilit de „regele colindelor”.

Benone Sinulescu s-a stins din viață, ieri, la 84 de ani.  Interpretul de muzică populară a decedat din cauza unei pneumoniei de aspiraţie. Regretatul artist a plecat dintre noi certat la cuțite cu Ștefan Hrușcă, numit și „regele colindelor”. În urmă cu mai mult timp, nea Beni l-ar fi ajutat pe Ștefan Hrușcă în cariera sa. Benone Sinulescu susţinea faptul că i-a înmânat colegului său de breaslă unele dintre cele mai frumoase cântece culese de el din toate zonele țării. Ulterior, nea Beni a rămas dezamăgit de faptul că artistul nici măcar nu i-a mulțumit pentru ajutorul pe care i l-a acordat.

„Ștefan Hrușcă mi-a bătut la ușă, ca să-l ajut. Nu am stat deloc pe gânduri şi i-am pus în braţe câteva colinde descoperite de mine în călătoriile prin satele româneşti. Unul dintre ele, „Deschide uşa creştine’ şi altele i le-am încredinţat lui Ştefan Hruşcă”, a spus artistul pentru redacția Impact-PlayTech.

 

 

Ce îi reproșa Benone Sinulescu lui Ștefan Hrușcă

 

 

„Hrușcă a interpretat piesele ca nimeni altul, dar niciodată, absolut niciodată, nu a spus un cuvânt şi despre faptul că l-am ajutat, în felul meu, să ajungă la acel colind, pe care recunosc, îl cântă foarte bine. Nu e vorba despre invidie profesională, ci mai degrabă doar de chestie de camaraderie profesională.

Nu m-am lăudat niciodată prea mult cu asta, dar cei din lumea spectacolului ştiu acest lucru, mi-a plăcut mereu să descopăr giuvaieruri muzicale. Nu pot cânta cu plăcere melodii ale căror cuvinte sună jenant, ceva de genul. La mine, cele două, linia melodică şi textul, trebuie să formeze un tot. Iar în perioada aceea, de final de regim comunist, găsisem şi câteva colinde care mi-au plăcut mult”, povestea Benone Sinulescu la vremea respectivă.

 

Benone Sinulescu, povestea perucilor care l-au făcut celebru

 

Benone Sinulescu a distrat generații întregi cu muzica lui, iar înainte de Revoluție, artistul este cunoscut și pentru perucile cu care se afișa în timpul reprezentațiilor muzicale.  Benone Sinulescu încerca astfel să ascundă complexul de care suferea, dar nu a fost nici așa ocolit de gurile răutăcioase. După anul 1990, artistul a renunțat să peruci și a ales să înfrunte realitatea pe care o ascundea deja de ani buni.  Regretatul artist a păstrat în jur de 20 dintre peruci, pe restul, însă, le-a ars. Benone Sinulescu a închis acel capitol din cariera în mai multe cutii, pe care le-a depozitat în casa lui de la Sibiu. 


„Unele dintre ele, care mi s-au parut mai deteriorate, le-am dat foc, mai am unele, cred că am mai rămas cu 20. Perucile erau un supliciu pentru mine, din cauza transpiraţiei ieşeam din sălile de spectacol ca un şobolan”, a mărturisit în trecut, regretatul artistul pentru Click!. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel