Benjamin Zephaniah, actorul din serialul Peaky Blinders, a murit, la 65 de ani. Care a fost cauza decesului

Data publicării:

Actorul Benjamin Zephaniah s-a stins din viață, la vârsta de 65 de ani.

Benjamin Zephaniah a murit joi dimineața devreme, cu soția sa lângă el, după ce a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier în urmă cu opt săptămâni, se arată într-o declarație pe Instagram.

"L-am împărtășit cu lumea și știm că mulți vor fi șocați și întristați de această veste", a adăugat acesta, potrivit BBC

Zephaniah s-a născut și a crescut în Handsworth, Birmingham, fiind fiul unui poștaș din Barbados și al unei asistente medicale jamaicane. A fost dislexic și a părăsit școala la 13 ani, neștiind să citească sau să scrie.

Benjamin Zephaniah, actorul din serialul Peaky Blinders, a murit, la 65 de ani

S-a mutat la Londra la 22 de ani și a publicat prima sa carte, Pen Rhythm. În primele sale lucrări a folosit poezia dub, un stil jamaican care a evoluat în genul muzical cu același nume, și va cânta, de asemenea, cu grupul The Benjamin Zephaniah Band.

Pe măsură ce profilul lui Zephaniah a crescut, acesta a devenit o figură familiară la televiziune și a fost creditat ca fiind cel care a adus poezia dub în sufrageriile britanicilor. A scris, de asemenea, cinci romane, precum și poezii pentru copii, iar prima sa carte pentru cei mai tineri cititori, Talking Turkeys, a avut un succes uriaș la publicarea sa în 1994.

"Benjamin a fost un adevărat pionier și inovator. El a oferit lumii atât de multe", se arată în comunicatul care anunță moartea sa.

"Printr-o carieră uimitoare, care include un volum uriaș de poezii, literatură, muzică, televiziune și radio, Benjamin ne lasă o moștenire veselă și fantastică."

Pe lângă activitatea de scriitor, Zephaniah a fost actor și a apărut în serialul dramatic BBC Peaky Blinders între 2013 și 2022. El l-a interpretat pe Jeremiah "Jimmy" Jesus, apărând în 14 episoade din cele șase serii. Actorul din Peaky Blinders, Cillian Murphy, a spus într-o declarație: "Benjamin a fost o ființă umană cu adevărat talentată și frumoasă.

"Un poet, scriitor, muzician și activist generațional. Un Brummie mândru și un Peaky Blinder. Sunt atât de întristat de această veste".

Zephaniah a fost celebru pentru că a refuzat un OBE în 2003 din cauza asocierii unei astfel de distincții cu Imperiul Britanic și istoria sa de sclavie.

"Am luptat împotriva imperiului toată viața mea, am luptat împotriva sclaviei și a colonialismului toată viața mea. Am scris pentru a mă conecta cu oamenii, nu pentru a impresiona guvernele și monarhia. Aș putea atunci să accept o onoare care pune cuvântul "imperiu" pe numele meu? Ar fi o ipocrizie", a declarat el la The Big Narstie Show în 2020.

 

Actorul a ispășit o pedeapsă cu închisoarea pentru jaf și a primit un cazier judiciar

El a vorbit adesea despre probleme precum abuzurile rasiale și educația. Când era mai tânăr, Zephaniah a ispășit o pedeapsă cu închisoarea pentru jaf și a primit un cazier judiciar. În 1982, Zephaniah a lansat un album intitulat Rasta, care conținea prima înregistrare a grupului Wailers de la moartea lui Bob Marley. Acesta a inclus, de asemenea, un omagiu adus prizonierului politic de atunci, Nelson Mandela, care avea să devină ulterior președintele Africii de Sud. Într-un interviu acordat în 2005, Zephaniah a declarat că faptul că a crescut într-o familie violentă l-a făcut să presupună că aceasta era norma.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel