Beneficiile uimitoare ale consumului de Omega 3. Mihaela Bilic „Este esențial pentru noi toți, de la pitici la bunici”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine
Descriere foto: Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile consumului de Omega 3 pentru sănătate.

Fie că este consumat prin pește gras, semințe de in, gălbenuș de ou sau sub formă de suplimente, Omega 3 este esențial pentru sănătatea noastră.

„Nu există zi din viața noastră, nici măcar în post, în care să nu avem nevoie de omega 3! Indiferent că îl primim din pește gras, semințe de in, gălbenuș de ou sau suplimente, Omega 3 este esențial pentru noi toți, de la pitici la bunici. Organismul nu îl poate sintetiza, deci obligatoriu să vină din alimentație. Când spui omega 3, spui stop inflamației și îmbătrânirii! De la inimă la sistemul nervos, ochi, piele și articulații, totul merge ca uns când ne luăm doza optimă de acizi grași esențiali!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Omega 3 dezvoltă inteligența și are efect aintiinflamator

„Inteligența se moștenește genetic, însă poate fi și dobândită, iar alimentația joacă un rol important în acest sens. S-a dovedit că un aport de minim 250 miligrame pe zi contribuie la maturarea celulelor nervoase. Mai mult decât atât, există studii care arată că un consum constant de Omega 3 pe o perioadă îndelungată duce la creșterea coeficientului de inteligență la copii.

Omega 3 are efect aintiinflamator și neutralizează efectul proinflamator al lui Omega 6. Dacă vrem ca organismul să fie în echilibru, atunci avem nevoie de un aport Omega 6 și Omega 3 de 4 la 1, adică pentru fiecare 4 unități de uleiuri vegetale bogate în Omega 6, noi trebuie să consumăm măcar o unitate de ulei de pește cu Omega 3”, a precizat Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Omega 3, beneficii pentru inimă

Potrivit medicului nutriționist, Omega 3 are rol de protecție demonstrat pe sistemul cardiovascular. Există peste 15.000 de studii care arată beneficiile consumului de Omega 3 pentru inimă.

„Un aport minim de 1000 mg EPA și DHA naturale, de origine marină, duce la scăderea cu 35% a infarctului care e fatal. Din păcate, 18000 de oameni mor anual la nivel mondial din cauze cardiovasculare. Nici în România nu stăm mai bine la acest capitol. Societatea Europeană de Cardiologie ne consideră o țară cu risc cardiovascular crescut”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Omega 3 poate întârzia instalarea menopauzei cu până la 3, 3 ani

Potrivit Mihelaei Bilic, o dietă bogată în pește gras și legume proaspete are efecte miraculoase asupra sintezei de hormoni sexuali feminini.

„Acțiunea sinergică dintre Omega 3, vitamina C și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire. Dacă până acum credeam că moștenirea genetică nu poate să fie influențată, se pare că lucrurile s-au schimbat. Cu uleiul de pește, femeile întârzie menopauza și osteoporoza, iar silueta are și ea de câștigat. Omega 3 nu îngrașă, ci reglează apetitul și ajută la slăbit.

Știați că există un index Omega 3 care arată nivelul EPA ȘI DHA din organism? Un index cuprins între 8 și 12% înseamnă risc scăzut de boli cardiovasculare și funcționare optimă pentru creier, ochi și articulații. Pentru că nu mâncăm pește gras suficient de des, în România indexul Omega 3 este sub 4%,dar nu vă speriați. Există soluții. Avem nevoie de o alimentație bogată în pește gras și semințe. Putem completa dieta cu suplimente, însă uitați-vă la etichetă. Nu toate suplimentele sunt la fel de eficiente”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel