Benedict Cumberbatch, intoxicat cu nicotină, în timpul filmărilor pentru The Power of the Dog. Prin ce a trecut actorul pentru rolul care i-ar putea aduce un premiu Oscar

Data actualizării: | Data publicării:
Benedict Cumberbatch. Foto Facebook
Descriere foto: Benedict Cumberbatch. Foto Facebook

Benedict Cumberbatch spune că a fumat atât de mult în timpul filmărilor de la The Power of the Dog, încât s-a intoxicat cu nicotină de 3 ori. 

Atunci când apare un rol care ar putea fi chiar cel mai important din carieră, un actor știe că oportunitatea vine cu anumite sacrificii.

Leonardo DiCaprio a mâncat  ficat de bizon crud adevărat și a rezistat la un frig năprasnic pentru rolul lui Hugh Glass, câștigător al premiului Oscar, din filmul The Revenant, din 2015. Natalie Portman a urmat un antrenament de balet extrem și a pierdut 10  kilograme pentru rolul din Black Swan, care i-a adus primul și singurul Oscar pentru cea mai bună actriță. 

Ce sacrificii a făcut Benedict Cumberbatch pentru rolul din The Power of the Dog

Și Benedict Cumberbatch a decis să facă mari sacrificii pentru rolul pe care îl joacă în "The Power of the Dog", rol care ar putea fi poate cel mai important din cariera sa. 

Potrivit IndieWire, Cumberbatch a învățat cum să castreze un taur și să cânte la banjo. De asemenea, a refuzat să vorbească cu colegele de platou, precum Kirsten Dunst, pe platou, și a evitat să facă dușuri pentru că "voia să aibă tot timpul acel strat de duhoare" pe el. 


A intrat perfect în pielea personajului


Presa de specialitate speculează că adaptarea cinematografică a romanului omonim din 1967 al lui Thomas Savage îi va aduce un Oscar lui Cumberbatch. Dar lucrurile mărețe nu vin așa ușor, iar actorul a făcut multe sacrificii pentru acest rol. 

Starul Doctor Strange s-a uitat la romanul lui Savage, care descria că una dintre caracteristicile definitorii ale personajului era fumatul în lanț al țigărilor care erau "perfect rulate cu o singură mână". 

S-a intoxicat cu nicotină

Firește, Cumberbatch s-a apucat de fumat... multe țigări. Atât de mult încât s-a intoxicat cu nicotină de trei ori. "A fost foarte greu", a declarat el pentru Esquire. "Rulouri fără filtru, țigară, după țigară ,după  țigară, după oțigară. M-am intoxicat cu nicotină de trei ori. Când trebuie să fumezi mult, este cu adevărat oribil." 

 

Ce este intoxicația cu nicotină

 

Potrivit Healthline, o serie de simptome sunt legate de otrăvirea cu nicotină, inclusiv greață, vărsături, un ritm cardiac anormal, modificări ale auzului și vederii și multe altele. 

 

Simptomele pot include:

greață
vărsături
tensiune arterială crescută
ritm cardiac anormal (aritmie)
deshidratare
pierderea poftei de mâncare
oboseală extremă
amețeli
dureri de cap
gaze
anxietate
modificări ale auzului și vederii

 

Potrivit Archives of Toxicology, 30-60 de miligrame de nicotină sunt considerate letale la adulți. În teorie, deci, consumul câtorva țigări electronice ar putea fi fatal. Cu toate acestea, incidentele mortale nu sunt frecvente la adulți. Efectele tind să fie mai critice la copii, al căror organism, în mod natural mai mic, nu poate face față unor cantități mari de expunere la nicotină.

Adulții care nu sunt obișnuiți cu nicotina și care încearcă vaping-ul prezintă un risc mai mare de intoxicație decât adulții care au fumat țigări înainte și au trecut la vaping. Utilizarea mai multor produse care conțin nicotină poate crește, de asemenea, riscul. Otrăvirea poate avea loc atunci când se utilizează în același timp țigări, țigări electronice sau un produs pentru renunțarea la fumat.

Când vă gândiți la otrăvirea cu nicotină, vă puteți gândi la toxicitatea rezultată din inhalarea fumului și a vaporilor. Cu toate acestea, expunerea poate avea loc și prin contactul cu pielea și prin ingestie. Vaporii de  de la țigările electronice se pot lipi de haine, covoare și alte țesături. Acest lucru poate provoca otrăvire la persoanele care ating apoi aceste materiale. Copiii sunt cei mai vulnerabili.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel