Ben Stiller, confesiuni tulburătoare despre lupta cu cancerul de prostată: „Dacă nu aș fi făcut testul, nici acum nu aș fi știut”

Data actualizării: | Data publicării:
Ben Stiller, captură video YouTube
Descriere foto: Ben Stiller, captură video YouTube

Ben Stiller a fost diagnosticat cu cancer de prostată la vârsta de 48 de ani.

Ben Stiller, în vârstă de 57 de ani, și-a dezvăluit public diagnosticul de cancer în octombrie 2016, dezvăluind că a primit diagnosticul cu doi ani înainte.

În cadrul emisiunii The Howard Stern Show, actorul premiat cu Emmy a declarat că a fost diagnosticat cu cancer de prostată "agresiv" la vârsta de 48 de ani și că a fost supus unei intervenții chirurgicale, potrivit Unilad.

Stiller a apărut în emisiune alături de chirurgul său, Dr. Ted Schaeffer, și a discutat despre speranțele sale că, prin împărtășirea propriei experiențe, va exista o mai mare conștientizare a simptomelor cancerului de prostată.

El a dezvăluit că nu a avut probleme cu funcția sexuală sau cu urinarea în urma operației și că lucrurile au fost „în ordine”  chiar a doua zi după intervenție.

"Când a avut loc prima erecție după operație, am sărbătorit cu toții", a spus el în timpul podcastului.

"A apărut din senin pentru mine", i-a spus Stiller lui Howard. "Nu aveam nicio idee". Lui Stiller i s-a făcut un test PSA - sau testul pentru antigenul specific prostatic - la 40 de ani, chiar dacă orientările generale sugerează că depistarea cancerului de prostată nu ar trebui să înceapă până când pacientul nu atinge vârsta de 50 de ani.

Stiller a declarat la vremea respectivă: "Este un subiect foarte controversat, testul PSA. Testul PSA este singurul test de depistare timpurie a cancerului de prostată și, în acest moment, Grupul de lucru pentru servicii preventive din Statele Unite nu recomandă efectuarea acestui test. Cred că Societatea Americană de Cancer spune că ar trebui să îl discuți la 50 de ani. Dacă nu aș fi făcut testul - medicul meu a început să mi-l facă la 46 de ani - nu aș fi știut. Nici acum nu aș fi știut."

 


Începând cu 2023, Societatea Americană a Cancerului recomandă ca oamenii să discute cu medicii lor despre depistarea cancerului de prostată la vârsta de 40 de ani pentru bărbații cu mai multe rude de gradul întâi care au avut cancer de prostată la o vârstă fragedă, la 45 de ani pentru bărbații cu risc ridicat de a dezvolta cancer de prostată, inclusiv bărbații afro-americani sau o rudă de gradul întâi (tată sau frate) diagnosticată cu cancer de prostată la o vârstă sub 65 de ani și la 50 de ani pentru bărbații care prezintă un risc mediu.

În timpul interviului, actorul a declarat că îi îndeamnă în mod regulat pe tineri să se supună unui control pentru depistarea acestei boli.

Operația pentru cancerul de prostată poate afecta nervii necesari pentru a avea o erecție. În cazul în care cancerul crește în apropierea nervilor, este posibil ca chirurgul să fie nevoit să îi îndepărteze.

Potrivit Cancer Research UK, unii bărbați își vor recăpăta capacitatea de a avea erecții, însă acest lucru poate dura între trei luni și trei ani. Unii pacienți pot întâmpăna probleme pentru tot restul vieții.

Cu toate acestea, medicul lui Stiller a glumit spunând că celebrul său pacient a reușit să își recupereze funcțiile în noaptea de după operație, deoarece „este un star de cinema”.

Potrivit NHS, simptomele pentru cancerul de prostată pot include:

Nevoia de a urina mai des, adesea în timpul nopții
Nevoia de a se grăbi la toaletă
Dificultate în a începe să urinezi (ezitare)
Strângere sau durează mult timp în timp ce urinezi
Flux slab
Senzația că vezica urinară nu s-a golit complet
Sânge în urină 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel