Beatrice Busuioc, noua Supernanny, soluții pentru părinți: „Rețeta” ideală de parenting / Video

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Beatrice Busuioc - Psihoterapeut, trainer și analist comportamental, este invitata Georgianei Ioniță, joi, de la ora 19:00, la Interviurile Spectacola și DC News. 

Psihologul Beatrice Busuioc este noua vedetă a emisiunii de parenting Supernanny, de la Prima TV.

Invitată în platoul Spectacola, Beatrice Busuioc dezvăluie care va fi rolul ei în emisiunea Supernanny, dar și ce noutăți aduce noul sezon. 

„Rolul meu este unul foarte importat. În primul rând, de mine depinde tot ce se întâmplă în mediul familial al copilului, de cum decurg lucrurile și cum se schimbă. Eu merg acolo, pentru câteva zile, unde îmi petrec timp, de dimineața până seara, cu familia. Familia îmi expune problematica, observ, câteva zile, cum decurg lucrurile și unde întâmpină dificultăți, și după aceea încep intervenția. Ceea ce aduc nou și ce apare nou în sezonul acesta, este intervenția pe care o fac eu cu copilul. Abia apoi îl expun și pe părinte, și ulterior îi las să se descurce singuri, câteva zile, fără mine. La sfârșit, revin cu feedback-ul și cu ajustările necesare”, declară Beatrice Busuioc, în emisiunea de la Spectacola și DC News. 

De unde încep problemele de comportament ale copiilor

„Cu toții moștenim geneticul de la părinții noștri. Transgeneraționalvenim cu niște lucruri din familiile noastre. Dar problematicile principale pleacă din familie, de la cum aleg părinții să modeleze copilul, Copilul este precum o plastilină, dacă știi cum să-l modelezi, cu căldură, cu dragoste, cu fermitate, el va prelua și va reuși în viața lui d e adult, să fie un adult independent și care își va asuma responsabilitățile pe mai departe. Dacă părintele nu știe cum să-l modeleze, copilul va prelua oricum de la părinte, pentru că părinții sunt primele modele ale copiilor, sunt primii super-eroi. Iar dacă părintele nu știe cum să gestioneze situația, când copilul este foarte mic, el, din păcate, va prelua niște modele disfuncționale. Și atunci, nevoile acelea emoționale nesatisfăcute, scot la lumină problematicile de comportament”, explică psihoterapeutul. 


„Există o rețetă pe care o poate aplica orice părinte în educația copilului?”, este întrebarea cu care Georgiana Ioniță a deschis poate cel mai controversat subiect: parentingul. 

„În mediul online sunt foarte multe informații, foarte mulți specialiști care vin cu tot felul de metode, soluții minune, pentru a aborda copilul sau pentru a crește copilul. Din păcate, dragii mei, nu există niște soluții minune, vă spune un specialist care lucrează de foarte mulți ani în domeniu și care a citit miliarde de cărți,  participat la multe conferințe, traininguri și, din păcate, încă n-am aflat o soluție minune. 

Soluția de care fiecare părinte ar trebui să țină cont, este să fie un părinte suficient de bun pentru copilul său. Să se documenteze, dar să țină cont de nevoile copilului lui, nu să aplice lucrurile ca la carte, niciodată nu vor funcționa. Copiii sunt diferiți. Și noi suntem diferiți. Funcționăm diferit și avem nevoi diferite. Dacă nu ne raportăm la nevoile copilului reale, și ne raportăm la „ce ar trebui să facem”, din păcate, lucrurile nu funcționează, sau funcționează până la un anumit punct”, spune specialistul.

 

Care sunt metodele prin care poți negocia cu copilul, cum  îl poți ajuta pe cel mic să își gestioneze emoțiile, dar și care este cel mai sănătos model de parenting, aflați joi, de la ora 19:00, din emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV.


Beatrice Busuioc a absolvit un master in America, pe analiza aplicată a comportamentului uman la UC Santa Barbara, California, cu specializarea Applied Behavior Analysis. Are Master în Psihologie, la Universitatea București.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel