Băutura POTRIVITĂ pentru masa de Crăciun. Cum alegem cel mai bun vin

Data publicării:

Atunci când vine vorba de masa TRADIȚIONALĂ, românii au mereu la îndemână fie un vin roșu, fie unul alb. Însă cu toții facem greșeli în combinația vinului cu mâncarea. 

Cel mai indicat ar fi să alegem vinul în funcţie de meniul pe care-l avem în seara de Crăciun. 

Vin  roşu sau vin alb

Atunci când vine vorba de masa de Crăciun ne gândim că NU ar trebui să lipsească din peisaj vinul. Însă cum alegem vinul? Dacă în meniurile de Crăciun avem mâncăruri din carne de pasăre sau de pește, atunci pe masa noastră de Crăciun trebuie să se afle un vin alb.

Iar în cazul în care nu concepem ca masa de Crăciun să fie fără sarmale și friptură de porc, atunci trebuie să ne decidem asupra unui vin roșu. 

Însă vinul roșul este și el la rândul lui pretențios. Se spune că pentru o masă grea, vinul roșu demisec este alegerea potriviă, pentru sărăborile de iarnă.

Cu toții probabil facem foarte multe GREȘELI când vine vorba de combinarea vinurilor cu mâncarea. 

Prima greșeală este  când friptura  la grătar se servește cu un vin dulce. Vinul dulce este preferat în special atunci când vorbim de deserturi. 

A doua este asocierea unui fel de mâncare acrișoară cu un vin NU foarte acid. Aici este de preferat asortarea unui vin acid cu o mâncare mai acidă sau a unui vin dulce cu o mâncare dulce. 

 

Vinul se bea cu măsură, în funcție de mâncarea lângă care este așezat

”Pentru  vinurile albe și rose sunt indicate pahare mai mici și se pune o cantitate mai mică, iar pentru vinurile roșii se aleg pahare mai mari”, a declarat somelierul Cezar Ioan  la AlephNews



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel