Băutura neașteptată care provoacă tumori și cancer la sân. Fejer: Dacă o consumi de 4 ori pe zi sau de 3 ori pe săptămână dă tumori maligne

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Michael Discenza
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Michael Discenza

Cauza neașteptată a cancerului la sân. Medicul Eniko Reka Fejer a făcut dezvăluirea la DC Medical.

Cancerul mamar este un cancer care se formează în celulele sânilor. Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer diagnosticat la femei și chiar dacă poate apărea inclusiv la bărbați, acest diagnostic afectează în special femeile.

Sprijinul substanțial pentru conștientizarea cancerului de sân și finanțarea cercetării a contribuit la crearea de progrese în diagnosticarea și tratamentul cancerului de sân. Ratele de supraviețuire a cancerului de sân au crescut, iar numărul deceselor asociate cu această boală este în continuă scădere, în mare parte datorită unor factori precum depistarea precoce, o nouă abordare personalizată a tratamentului și o mai bună înțelegere a bolii.

Evident, aceste îmbunătățiri se observă în special în țările mai dezvoltate. În ceea ce privește România, lucrurile merg în continuare greu, pentru că pacientele nu-și fac analizele anuale și ajung la medic când e deja destul de târziu.

De ce crește incidența cancerului la sân?

Multe studii arată că femeile care consumă alcool au un risc crescut de cancer de sân.

Alcoolul poate schimba modul în care organismul unei femei metabolizează estrogenul (modul în care estrogenul funcționează în organism). Acest lucru poate determina creșterea nivelului de estrogen din sânge.

Nivelurile de estrogen sunt mai ridicate la femeile care consumă alcool decât la cele care nu beau. Nivelurile mai ridicate de estrogen sunt, la rândul lor, legate de un risc crescut de cancer de sân

"Creșterea incidenței cancerului la sân este legată de obezitate, este legată de dezechilibre hormonale, în condițiile în care se produc foarte mulți estrogeni în corp, atunci se formează un dezechilibru și se pot forma tumori mamare. 75% din tumorile mamare sunt formate sub această influență hormonală.

În al doilea rând, am vorbit despre fumat, care este un factor de risc la femei.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel