Băutura MINUNE care reduce riscul bolilor de ficat/ STUDIU

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Recent, cercetătorii au descoperit o modalitate simplă și delicioasă de a reduce riscul de a dezvolta boli de ficat.

Milioane de oameni din SUA sunt afectați de boli de ficat, motiv pentru care este important să vă verificați ficatul în mod regulat și să vă asigurați că faceți tot ce puteți pentru a-l menține sănătos. Potrivit studiului din iunie publicat în revista BMC Public Health, consumul unei băuturi de trei până la patru ori pe zi poate reduce semnificativ riscul de boli hepatice.

Consumul de cafea poate reduce riscul de boli hepatice

Studiul recent realizat în Marea Britanie, publicat în BMC Public Health, a constatat că consumul  de cafea poate reduce considerabil riscul de a dezvolta și de a muri din cauza unei boli hepatice cronice. Cercetătorii au precizat că cafeaua poate fi fie cofeinizată, fie decafeinizată. Potrivit studiului, băutorii de cafea au avut cu 21% mai puține șanse de a dezvolta boli hepatice cronice, iar cafeaua a fost chiar mai eficientă în prevenirea deceselor legate de bolile hepatice. Studiul a concluzionat că băutorii de cafea au avut cu 49% mai puține șanse de a muri din cauza bolilor hepatice cronice.

Un studiu anterior al unuia dintre aceiași autori, Oliver Kennedy, PhD, a constatat că consumul de cafea a redus, de asemenea, riscul de cancer hepatocelular, cea mai răspândită formă de cancer hepatic. Studiul din 2017 de la Universitatea din Southampton a constatat că consumul unei cești de cafea în plus pe zi a fost asociat cu o reducere cu 20% a riscului de a dezvolta cancer hepatocelular, două cești în plus au dus la o reducere de 35%, iar până la cinci cești au dus la reducerea riscului la jumătate, potrivit bestlifeonline.com

Bolile de ficat au fost în creștere în ultimul deceniu, potrivit The BMJ, iar cercetătorii spun că cafeaua ar putea fi utilă pentru a remedia acest lucru. În timp ce aceste descoperiri sunt demne de luat în seamă în SUA și Marea Britanie, Kennedy crede că ar putea avea un impact și mai mare în alte țări. "Cafeaua este accesibilă pe scară largă, iar beneficiile pe care le observăm în urma studiului nostru ar putea însemna că ar putea oferi un potențial tratament preventiv pentru bolile hepatice cronice", a spus el într-o declarație. "Acest lucru ar fi deosebit de valoros în țările cu venituri mai mici și acces mai prost la asistență medicală și unde povara bolilor hepatice cronice este cea mai mare."

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel