Barbara Isasi, despre tradițiile de Crăciun și Revelion din Spania: ”Se mănâncă 12 boabe de struguri. Fix la ora 12” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Barbara Isasi, frumoasa artistă de la Mandinga, vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre tradițiile de Crăciun din locul natal, dar și despre cum vor arăta sărbătorile din acest an pentru ea. 

SPECTACOLA:  Cum arătau Sărbătorile de iarnă în copilărie și ce tradiții ai păstrat și azi?

Barbara Isasi: Sărbătorile de iarnă în Madrid, de unde sunt eu, arătau foarte similar cu cele de aic:, străzi pline de lumini, multe târguri de Crăciun cu diferite feluri de elemente decorative și mâncare tipică de sărbătoare: cum ar fi "castăñaș asadas" sau "churros con chocolate". Mie îmi plăceau Sărbătorile foarte mult la școală, unde pregăteam în fiecare an un mic spectacol pentru toți părinții, și întotdeauna aveam un rol de cântat sau de dansat, ce amintiri! În Spania avem tradiția să cântăm "Villancicos" care sunt cântece populare de Crăciun și sărbătorim mai mult pe 6 ianuarie "Los Reyes Magos", sunt cei trei magi, care se plimbă pe cămile și aduc cadouri tuturor copiilor din lume. Este o tradiția foarte specială mai ales pentru copii. O tradiție pe care am păstrat-o, cât de cât, a fost de Revelion, în Spania se mănâncă 12 boabe destruguri când ajun de 1 Ianuarie, fix la ora 12, și se zice că aduce noroc, asta și să porți lenjerie de culoarea roșie, și femei și bărbați!

SPECTACOLA:  O amintire care ți-a rămas întipărită în suflet?

Barbara Isasi: Când eram mică, la școală,în timp ce făceam un show de dans cu colegii mei de clasă, dintr-o dată, în mijlocul spectacolului, s-a oprit muzica, iar eu am început să cant piesa și tot publicul a început să cânte cu mine,  că să putem termină show-ul, a fost mega emoționant și realizez cât de importantă și prezentă a fost muzica în viață mea, întotdeauna, chiar și fără să îmi dau seama.


SPECTACOLA: Mai crezi în Moș Crăciun? Să facem un exercițiu de imaginație.... Ce i-ai cere Moșului să-ți aducă anul acesta?

Barbara Isasi: Lui Moș Crăciun i-aș cere Latin Grammies! Dar asta o să vină cu muncă! Sper!

SPECTACOLA: Care a fost cel mai însemnat cadou pe care l-ai primit de Crăciun?

Barbara Isasi: Papá Oso, un Teddy Bear pe care încă îl păstrez



SPECTACOLA: Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

Barbara Isasi: Abia aștept să începem să scoatem toată muzica pe care o avem pregătită, chiar și o surpriză de Crăciun, care sper să placă publicului,și mă încarc de energie pentru că avem multe evenimente de Sărbători și trebuie să fim în formă! Mănânc bine, încerc să fac sport și să îmi relaxez mintea, cât pot că să dau tot din mine la muncă!

SPECTACOLA:  Ce nu ai vrea să lipsească de pe masă de Crăciun anul acesta?

Barbara Isasi: Multe dulciuri și multă muzică!



SPECTACOLA:  Într-un scenariu ideal, care ar fi persoanele cu care ți-ai dori să petreci sărbătorile?

Barbara Isasi: Cu toată familia și prietenele mele!

SPECTACOLA:  Cum ai descrie anul 2022? Cu ce te mândrești la final de an și care ar fi regretele?

Barbara Isasi: 2022 A fost un an foarte diferit în față de 2020 și 2021, fiindcă am ieșit, sau suntem în proces de ieși, dintr-o pandemia care ne-a afectat din toate punctele de vedere, cred că anul aceasta a fost o etapă de tranziție și de re adaptare. Pentru mine a însemnat o perioada de reflexie și de inspirație. Am compus mai mult ca niciodată și parcă toate momentele dificile prin care am trecut în ultimii ani m-au motivat și mai mult să creezi muzică și să îmi iau atitudinea pozitiva! În sensul acesta, de evoluție a mea, mă mândresc. Nu pot să zic că regret ceva, întotdeauna încerc să fac tot ce pot și să trăiesc la maxim, ca să nu regret nimic, mai ales nimic ce nu am făcut.


SPECTACOLA: Ce așteptări ai de la 2023? Cu ce gânduri intri în noul an? 

Barbara Isasi: 2023 sper să vină plin de proiecte noi, de multă muzică și de energia pozitiva! Întru în noul an încărcată de motivație și cu multe ideii, ca să facem un show și mai mișto pentru public! Am chef de să călătorim și în America Latină!



SPECTACOLA:  Un mesaj pentru cititorii Spectacola:

Barbara Isasi: Hola a todos! Va doresc Sărbători fericite, pline de lucruri bune și "mucho amor" pentru toți. Să încercăm să devenim cea mai bună versiunea a noastra și să ajutăm cum putem în lumea asta, care este nebună! Și să nu uitați să zâmbiți! Chiar dacă, câte o dată, este foarte greu, mereu este un rază de lumina care ne da speranță! Și mulțumesc din suflet, Spectacola,  pentru aceast interviu. Merry Xmas & goodviBesonly!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel