Baby Shark a devenit cel mai vizionat videoclip de pe YouTube. A depășit Despacito

Data publicării:
Baby Shark, sursa foto Youtube/ Pinkfong! Kids' Songs & Stories
Descriere foto: Baby Shark, sursa foto Youtube/ Pinkfong! Kids' Songs & Stories

Baby Shark, un cântec pentru copii, înregistrat de compania sud-coreeană Pinkfong, a devenit cel mai vizionat videoclip de pe YouTube.

Melodia virală a atins 7.04 miliarde de vizionări, la  patru ani de la apariție.


La 7,04 miliarde de vizionări, depășește Despacito, single-ul din 2017 al vedetelor pop din Puerto Rico Luis Fonsi și Daddy Yankee, notează The Guardian. 

 

Baby Shark a revendicat coroana de cel mai vizionat videoclip de pe YouTube,  la patru ani de când a fost încărcat pentru prima dată. Nu se știe cine a fost scriitorul original al piesei - a fost mult timp o rimă din popor - dar a devenit un fenomen global după ce a fost înregistrat de cântăreața coreeană-americană, Segoine, în vârstă de 10 ani. Produs de compania educațională Pinkfong și însoțit de o coregrafie, a devenit mai întâi viral în sud-estul Asiei, apoi mai târziu în SUA și Europa. A ajuns pe locul 6 în clasamentul Regatului Unit și pe locul 32 în SUA.

Youtube video image

Melodia durează un minut și 21 de secunde, timp în care versurile  „doo-doo-doo-du-du-du-du-du-du” invită la reluări nesfârșite. 


Piesa este în spațiul public și nu este deținută de Pinkfong, dar compania a fost trimisă în judecată în 2019 de compozitorul pentru copii Jonathan Wright, care a înregistrat o versiune similară cu Pinkfong’s în 2011 și a susține că deține drepturile de autor asupra materialui. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel