Avocaţii lui Alec Baldwin cer anularea procesului privind tragedia de la filmările pentru westernul ''Rust''

Data publicării:
Alec Baldwin, foto Instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, foto Instagram

Avocaţii lui Alec Baldwin au cerut anularea procesului care i-a fost intentat starului american după împuşcătura fatală ce a avut loc pe platoul de filmare al westernului "Rust", insistând asupra faptului că autorii procesului au recunoscut că actorul nu ştia în momentul tragediei că pistolul său de recuzită era încărcat cu gloanţe reale.

În documentul depus luni în instanţă de avocaţii actorului Alec Baldwin şi consultat de jurnaliştii de la revista Variety se afirmă că împuşcătura din octombrie 2021, care i-a fost fatală directoarei de imagine Halyna Hutchins, a fost "un accident petrecut la locul de muncă".

"Este complet ilogic ca reclamantul să admită că acuzatul Alec Baldwin a primit un pistol de recuzită despre care toată lumea, inclusiv reclamantul şi acuzatul Alec Baldwin, se aşteptau să fie inofensiv şi, în acelaşi timp, să susţină că Alec Baldwin a avut un comportament intenţionat atunci când a acţionat în mod accidental trăgaciul unei arme încărcate cu gloanţe reale", au declarat avocaţii starului american.

Halyna Hutchins a fost împuşcată de un glonţ tras dintr-un pistol manevrat de Alec Baldwin, protagonistul şi unul dintre producătorii westernului "Rust", pe platoul de filmare în care era turnat acest lungmetraj, în oraşul Santa Fe din statul american New Mexico.

Alec Baldwin a spus că a fost informat că acel pistol de recuzită era "rece" - un termen care desemnează armele care nu sunt încărcate cu muniţie reală -, în ziua în care pistolul i-a fost înmânat pe platoul de filmare.

Procesul împotriva lui Alec Baldwin şi a producătorilor filmului "Rust" a fost intentat în noiembrie 2021 de scenarista Mamie Mitchell. Ea afirmă că a suferit din cauza durerilor resimţite la nivelul timpanelor după împuşcătura fatală, potrivit revistei Variety. De asemenea, Mamie Mitchell a dezvăluit că s-a confruntat cu tulburări emoţionale în urma tragediei.

În noul document depus în instanţă, avocaţii lui Alec Baldwin au spus că "nimic din plângerea acuzatorului nu sugerează că cineva dintre persoanele date în judecată ar fi avut intenţia ca arma de recuzită să fie încărcată cu muniţie reală", notează Agerpres. 

"Întrucât toate cele trei capete de acuzare ale reclamantei se bazează pe acuzaţii de neglijenţă care au dus la producerea unui accident de muncă, ele ar trebui să fie respinse pentru că soluţionarea lor depinde exclusiv de legea statului New Mexico pentru compensarea angajaţilor", au adăugat avocaţii actorului Alec Baldwin.

Autorităţile americane nu au plasat deocamdată nicio persoană în mod oficial sub acuzare în urma tragediei şi continuă să caute răspunsuri care să explice motivul pentru care mai multe gloanţe reale au fost aduse pe acel platou de filmare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel