Aveți tigăi arse? Cu două lămâi le faceți să arate ca noi! Trucul suprem pentru oalele tale

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Cooker King
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Cooker King

Este aproape sigur ca toți să avem oale sau tigăi arse depozitate în bucătărie. Este foarte greu să gatim cu ele, dar nici nu le putem arunca pentru că, pe langa faptul că este o risipă și ne irosim banii, avem multă afecțiune pentru ele. Totuși, nu trebuie să aglomereze colțurile fără a-și face treaba, pentru că astăzi vă vom spune cum să îndepărtați cu ușurință arsurile de pe oale și tigăi cu doar două lămâi.

Câteva sfaturi pentru a preveni lipirea și arderea alimentelor în oale și tigăi este, în primul rând, să cumpărați produse de calitate, cu straturi bune de protecție. Ungeți întotdeauna la foc mediu și lăsați-o să se încălzească puțin, cu puțin timp înainte de a pune mâncarea. Evită să folosești spatule sau linguri metalice pentru a evita zgârierea teflonului și fii atent la ceea ce gătești pentru a evita accidentele sau rumenirea și lipirea alimentelor.

Amintiți-vă că, oricât de mult ne iubim oalele și tigăile, este important să le schimbăm periodic, în special pe cele care au teflon, deoarece în timp pot începe să elibereze reziduuri care se lipesc de alimente și ar putea fi periculoase pentru sănătate.

Beneficiile lămâii pentru curățare 

Îndepărtează bacteriile și petele dure.

Este un albitor incredibil, îl poți folosi de la haine până la vase. Compușii săi reglează aciditatea și favorizează eliminarea grăsimilor.

Elimină mirosurile neplăcute.

Potrivit experților de la UNAM, amestecul de suc de lămâie cu săpun face o soluție puternică pentru spălarea vaselor deoarece apa din țara noastră are minerale precum magneziu și calciu care fac o combinație bună de curățare.

Lămâia și săpunul neutralizează sărurile din apă și întăresc proprietățile săpunului.

Acest fruct modifică pH-ul celulelor bacteriene și creează un mediu în care acestea nu pot supraviețui.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel