Avarie la conductele de apă de la Institutului Clinic Fundeni și „CC Iliescu”. Ministerul Sănătății: "Operațiile au fost sistate"

Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ, sursa pixabay/ autor Parentingupstream d
Descriere foto: Foto cu caracter ilustrativ, sursa pixabay/ autor Parentingupstream d

O avarie de apă a cauzat sistarea operațiilor care urmau să aibă loc la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu și la Institutul Clinic Fundeni.

Potrivit Antena 3, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu și la Institutul Clinic Fundeni nu se operează de mai multe ore din cauza unei conducte care s-a spart și a lăsat unitățile medicale fără apă. Autoritățile încearcă să intervină pentru a remedia situația și operațiile să se poată relua. La Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu acestea au fost sistate pentru două zile, iar pacienții vor fi duși spre alte unități medicale.

Purtătorul de cuvânt al Institutului C.C. Iliescu, Șerban Bubenek, a intervenit telefonic la Antena 3 și a vorbit despre problema din cele două spitale:

„Această avarie a făcut ca operațiile să fie sistate, pentru că de apă e nevoie și pentru aparatele de sterilizare și pentru cele din laboratoarele de analize, astfel încât în clipa de față am sistat operațiile, am anunțat Ministerul Sănătății și Centrul pentru Situații de Urgență și ne străduim să vorbim cu colegii din alte spitale astfel încât astăzi, poate și mâine, să preia marile urgențe care ar fi venit la noi.

În clipa de față existau operații programate, iar din fericire nu avem niște urgențe majore, dar vă atrag atenția că, cel puțin la C.C. Iliescu, care este de gardă pe tot ceea ce înseamnă București și SE-ul României 5 zile pe săptămână, e o mare problemă, la fel și pentru chirurgia vasculară și, de asemenea, pentru pacienții cu infarct noi suntem de gardă pe această zonă 2 zile pe săptămână“, precizează medicul.

Citește reacția Ministerului Sănătății pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel