Aurel Pădureanu, fără pensie la bătrânețe: „Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru”

Data publicării:
Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook
Descriere foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu trăiește o perioadă neagră în viața lui. Soțul Corneliei Catanga este sfâșiat de durere după ce artista a încetat din viață și se luptă cu probleme financiare grave.

Aurel Pădureanu a dezvăluit că nu beneficiază de pensie, deși ar avea vârsta care să-i permită să-și trăiască bătrânețea liniștit. 


„Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru, în anii comunismului, așa erau vremurile, nu am avut carte de muncă, așa că nu beneficiez de pensie. E îngrozitor ce s-a întâmplat cu artiștii! Sper să dea drumul la evenimente, să pot cânta, să pot câștiga și eu un ban!', a spus Aurel Pădureanu pentru playtech.ro.

Ultimul an din viața soției sale a fost o luptă a spuraviețuirii. Îngropați în datorii din cauza sistării concertelor, cei doi au trăit din pensia de boală a Corneliei Catanga și din drepturile de autor pe care aceasta le încasa lunar. 

Avem datorii mari, la chiria pentru apartamentul în care locuiam cu toții. În pandemie, când niciunul dintre noi, eu, soția și fiul nostru pianist, Alex, nu am mai avut concerte, am rămas în urmă cu plățile. Mai ne peticeam din drepturile de autor ale Corneliei și din pensia ei de invaliditate, de 2.000 de lei. Acum, însă, trebuie să ieșim din această situație financiară grea', a declarat văduvul Corneliei Catanga.


După ce a fost criticat de unele voci pentru că a mărturisit că are probleme financiare, Aurel Pădureanu a explicat motivul pentru care a ajuns la bătrânețe fără pensie. 

N-am (n.r. pensie), măi, oameni buni! În anii comunismului, cântam pe unde apucam, unde puteam, unde eram chemați, cine îți făcea p-atunci carte de muncă? Prin urmare, dacă nu am avut acele cotizații, nu primesc pensie.

O să mă zbat să văd dacă există posibilitatea, până or reveni spectacolele și vom scăpa de pandemia de coronavirus, să primesc o pensie de urmaș. O să ieșim și din asta, nu mă dau bătut, trebuie să-mi revin din acest șoc, de dragul copilului meu, Alexandru, care și el suferă enorm după măicuța lui dragă, de care era atât de atașat', a mai mărtursit soțul Corneliei Catanga.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel