"Au fost ani mult mai tulburi pentru mine". Ioana Ginghină, despre rolul de mamă și actor, în vreme de pandemie

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Actrița Ioana Ginghină a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre cum a arătat anul 2020 pentru ea, cum a făcut față schimbărilor din pandemie și cum vede viitorul. 

Ioana Ginghină este o fire optimistă, plină de energie, care pare că nu poate fi doborâtă prea ușor de loviturile vieții. Este actor, profesor de actorie, dar și mamă. În urma divorțului de Alexandru Papadopol, Ioana s-a reinventat, a înflorit și a devenit parcă mai plină de viața ca niciodată. Ne arată asta și acum, când pandemia de COVID-19 a schimbat regulile jocului, iar ea s-a adaptat situației și a reușit să depășească orice obstacol. 

 

Frumoasa actriță, care ne-a furat inimile în telenovele dar și pe scena teatrului, a acceptat să vorbească despre cum a fost anul 2020 pentru ea și cum a reușit să facă față provocărilor generate de pandemia COVID-19. 

 

Spectacola: Trăim niste vremuri tulburi. Cum a arătat pentru tine anul 2020?

Ioana Ginghină: Pentru mine anul 2020 a fost unul dintre anii de pus în ramă. Anii 2018 și 2019 au fost mult mai tulburi pentru mine. Există în viață ani care generează acțiuni și sentimente pe care le vei ține minte toată viața.
Așa este pentru mine 2020. Nu îl voi uita niciodată, dar în sensul bun al cuvântului. 

2020 este un an norocos pentru actriță

 

S: Cum ți-a afectat pandemia activitatea profesională?

I.G: Și aici am menținut un echilibru, dacă pandemia m-a îndepărtat de scenă, ei bine mi-a adus un proiect nou pe TV, pe care mi-l doream de ceva timp. Nu mai filmasem de doi ani, iar acest serial ADELA, mi-a venit exact când aveam mai mare nevoie. Apoi cu școala mea de actorie,  anul acesta am fost foarte provocată profesional, însă am acceptat provocarea și am creat niste programe de actorie care se pot desfășura online. În prezent am cursuri de teatru online cu copii din toată țara, ba chiar o fetiță este din Anglia, deci se poate și se poate foarte bine.
Evenimentele au căzut, ce e drept, însă și pentru această zonă am găsit soluții. Acum doar trebuie să fie lumea deschisă să se distreze și altfel decât au făcut-o până acum.

S: Te-ai mutat foarte mult în online, ai început să faci chiar și niște emisiuni. Dar ce s-a întamplat cu celelalte proiecte?


I.G: Exact, m-am mutat foarte mult pe online și am adaptat aproape tot ceea ce făceam. Până și repetițiile de la Teatrul Ion Creangă, unde sunt angajată, le desfășurăm pe Zoom.
Se pot face multe lucruri frumoase, doar că trebuie să fim deschiși. Am creat o ofertă pentru evenimente online de Crăciun și crede-mă ca sunt distractive și îi vor dezvolta personal pe participanți. Așa că ne reinventăm pentru noile vremuri.


S: Ești mamă, înainte de toate. Ți-a fost dificil sa te împarți în perioada aceasta?

I.G: Nu, nu pot să mă plâng. Am făcut tot posibilul ca activitățile mele să se desfășoare cât are și Ruxandra activități, Așa că seara, după ora 17:00-18:00, suntem în drum spre casă, unde ne așteaptă ore bune de petrecut împreună. Acum când scoala s-a mutat exclusiv online, suntem mai tot timpul împreună, iar pauzele dintre ore le petrecem tot împreună.

 

S: Ce parere ai despre inchiderea scolilor și orele online?

I.G: La început mi se părea foarte complicat cu școala asta online, dar acum, când lucrurile s-au mai așezat, profesorii sunt și ei mult mai pregătiți, chiar nu mai simt presiunea din primăvară. Adică în acest moment și meditatorii și alte activități s-au mutat online, deci am ajutoare. În primăvara nu mergea nimic. Sigur că socializarea are mult de suferit, dar nu în totalitate. Copiii și-au gasit variante de a comunica online. Ruxi se joacă, vede filme, comentează video-uri împreună cu colegele ei și toate aceste se întâmplă așa, de la distanță.
În weekend avem grijă să se întâlnească cu cel puțin o prietenă cu care să stea cât mai multe ore. 


S: Cum s-a adaptat Ruxandra la varianta de cursuri online?

I.G: Cred că cei mici s-au adaptat cel mai repede. Ei erau obișnuiți deja cu online-ul. Ruxandra are prieteni din alte țări cu care ține legătura prin online, deci faptul că școala este online, nu a afectat-o foarte tare. Cred că noi adulții am suferit cel mai mult, mai ales în prima perioadă de autoizolare.

S: Cum i-ai explicat Ruxandrei situația pandemică și cum a înteles ea lucrurile?

I.G: Mă faci să râd. Cred că ea știe mai bine decât mine cum stau lucrurile. De multe ori, pentru ca să o protejez încerc să-i ascund lucruri și ea vine să mă anunțe exact care este situația.
Vorbim aici de un copil de 12 ani cu acces la internet și cu colegi care și ei au acces la internet. Am povestit despre situație, care defapt este simplă. Trebuie sa avem o igienă adecvată și să purtăm mască. În rest nu este nimic nou, iar copiii acceptă altfel lucrurile. Nu sunt ca adulții, care pun totul la îndoială. Copiii au o logică mult mai bună și o putere de înțelegere mult mai mare, decât noi.

 


S: Cum vezi perioada următoare? Privești viitorul cu încredere sau cu teamă?

I.G: Cu teamă în niciun caz. Am învățat de prea mult timp că secretul este să te bucuri de ceea ce ai și să nu te concentrezi pe ceea ce nu ai. Așa că nu nu am motive de teamă.

"Ceea ce văd alții negru eu o vad cel puțin gri deschis, dacă nu chiar alb"

 

S:Ești un promotor al alimentației sănătoase, al meditației și al gândirii pozitive. Cum ți-au influențat ție viața și care este rețeta stilului de viața sănătos pe care ai da-o mai departe?


I.G: Lucrez de vreo 6 ani cu mine și la mine. Și când zic lucrez, chiar o fac, nu doar mă informez. Este o mare diferență, dar mi-a luat și mie ceva să mă prind de asta.
Încerc să am un echilibru în tot și toate. Cu gândirea pozitivă m-am născut, e un dar pe care l-am primit, însă pentru restul m-am educat și o fac în continuare. Eu văd rezultatele acestui stil de viață. Am parte de viața perfectă pentru că așa imi place să văd lucrurile. Este doar e chestie de perspectivă până la urmă. Ceea ce văd alții negru eu o vad cel puțin gri deschis, dacă nu chiar alb. Rețeta este ani de conștientizare și de lucru cu tine însuți. Dacă vrei un sfat după care ar trebui să ne ghidăm ar fi acesta “ Tot ceea ce se întâmplă în jurul meu se întâmplă pentru un motiv și acest motiv îmi servește”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel