Atletul canadian Shawn Barber, fost campion mondial la săritura cu prăjina, a murit la doar 29 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: X/People
Descriere foto: Captură video: X/People

Atletul canadian Shawn Barber, fost campion mondial la săritura cu prăjina, a încetat din viaţă la doar 29 de ani, la domiciliul său din Texas (SUA), a anunţat agentul său, citat de AFP.W

Barber a cucerit titlul mondial în 2015, la Beijing, după ce a sărit peste ştacheta înălţată la 5,90 m, înainte de a obţine, în acelaşi an, o altă mare coroană internaţională, la Jocurile Panamericane de la Toronto.

Agentul său, Paul Doyle, a anunţat moartea atletului canadian, printr-un mesaj postat pe Instagram, fără să ofere detalii privind circumstanţele decesului.

„Un prieten pe care nu-l voi uita niciodată. Săritorul olimpic canadian Shawn Barber a decedat”, a scris agentul său pe pagina de Instagram a societăţii sale Doyle Management.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Doyle Management Group (@doylemanagement)

Shawn Barber este în continuare deţinătorul recordurilor Canadei la săritura cu prăjina în sală (6,00 m) şi în aer liber (5,93 m).

„Shawn a fost, de asemenea, finalist olimpic la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. Ne va lipsi foarte mult”, a adăugat Paul Doyle, potrivit Agerpres.

Săritorul cu prăjina, care avea dublă cetăţenie, americană şi canadiană, a surprins întreaga lume atunci când a reuşit să cucerească aurul mondial, în 2015, la doar 21 de ani, devansându-i pe germanul Raphael Holzdeppe şi pe favoritul francez Renaud Lavillenie.

„Nu pot să cred că ai plecat, Shawn. Odihneşte-te în pace, prietene", a reacţionat campionul francez pe Instagram, la scurt timp după anunţ, adăugând că "familia săriturii cu prăjina a pierdut o persoană extraordinară”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel