16 ani de la moartea regretatei artiste Laura Stoica. Destinul frânt al unei voci de aur

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Laura Stoica, facebook
Descriere foto: Sursa foto: Laura Stoica, facebook

Laura Stoica a murit pe 9 martie 2006, într-un accident de mașină.

Pe 9 martie 2006 a avut loc un tragic accident, care a lăsat toată România în lacrimi. În jurul orei 21:00, pe șoseaua București- Urziceni, aveau să moară trei oameni, într-un grav accident rutier.

Laura Stoica, care avea doar 39 de ani, împreună cu soțul ei, Cristian Mărgescu, veneau de la un concert de-al artistei, susținut la Urziceni și se îndreptau spre București, când mașina lor a fost izbită frontal de un alt autoturism, care a intrat pe contrasens. În urma accidentului, cei doi au murit, dar și șoferul de 22 de ani, care a produs accidentul.

Chiar cu o săptămână înainte de tragicul eveniment, într-un comunicat de presă, Laura anunţa că va fi mamă, iar două zile mai târziu, regretata artistă a fost invitată în ultima emisiune TV în direct la care a participat, însoțită de logodnicul ei.

Detalii după moartea Laurei Stoica

După tragicul eveniment, o prietenă foarte apropiată de-a Laurei Stoica a declarat faptul că vedeta și-ar fi prevestit moartea.

“Eram cu Laura la ziua prietenei noastre. Dintr-o dată, ne-a spus mie şi soţului meu: “Dacă mor, se vor îmbogăţi toţi impresarii mei.” Noi am replicat: “Laura, ce vorbe-s astea?!”. Laura ne-a spus că poate va da mâna cu Sfântul Petru şi soţul meu îi va căra sicriul. După o lună, chiar aşa s-a şi întâmplat, soţul meu îi căra sicriul”, povestea una dintre cele mai bune prietenă ale Laurei Stoica după tragedie, potrivit kanald.

Și mama Laurei Stoica a făcut niște declarații în acest sens. 

“În ziua în care Laura a murit, ca niciodată, am început să citesc Biblia. Nu ştiu de ce… Am vorbit cu Laura la telefon şi m-a întrebat ce fac. I-am răspuns că citesc Biblia. Mi-a spus că e foarte interesant. Acum, îmi dau seama că a fost un semn. Că Dumnezeu m-a îndemnat să citesc din Biblie ca să pot trece peste cel mai greu moment din viaţa mea” , declara mama cântăreței.

Cariera Laurei Stoica

Laura Stoica, numită și "cea mai bună voce feminină rock din România" a participat la Festivalul Mamaia, unde a luat Premiul I cu piesa ''Dă, Doamne, cântec''.

În 1991, a lansat single-ul ''Un actor grăbit'', melodie ce a rămas și astăzi în repertoriile românilor, și a vândut aproximativ 800 de exemplare chiar în ziua lansării.

Tot în 1991, artista a  primit premiul revistei pentru "Cea mai bună voce pop feminină a anului", în timp ce melodia ''Un actor grăbit'', a fost aleasă piesa anului.

În 1994 a lansat albumul "Focul", iar trei ani mai târziu a lansat albumul ''Nici o stea'', cu care a câştigat, în 1997, premiul discografic la Festivalul "Cerbul de Aur".

Un an mai târziu, a primit Premiul Juriului (cu piesa "Ea nu ştie ce vrea") la Festivalul Pamukkale din Turcia, iar în 2001, la Festivalul Discovery de la Varna (Bulgaria), a obţinut Trofeul pentru cea mai bună piesă ("I Need Love").

În perioada 1990-2005, a evoluat în peste 700 de concerte şi spectacole, pe scenele româneşti şi în străinătate. 

În 1994, a înfiinţat Fundaţia "Laura Stoica", al cărei scop era de a sprijini tinerele talente, de a strânge fonduri şi a face donaţii copiilor orfani şi celor afectaţi de HIV, notează Agerpres.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel