„Asta era frica mea cea mai mare”. Cosmin Stan, stresat în apropierea Crăciunului, în copilărie / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

 Cosmin Stan este una dintre cele mai cunoscute prezențe de la pupitrul știrilor Pro TV, având o carieră de succes în spate. Pe lângă meseria de jurnalist, acesta are și o familie superbă, alături de care va petrece cele mai frumoase sărbători. În exclusivitate pentru Spectacola, Cosmin Stan ne-a dezvăluit ce i-a cerut Moșului anul acesta, dar și cum arăta Crăciunul de altă dată.

 


SPECTACOLA: Ce planuri ai anul acesta de Crăciun? Cum vei petrece?

Cosmin Stan: Având în vedere că avem jurnal matinal de weekend și în Ajun, pe 24 decembrie, dar și în ultima zi din an, pe 31 decembrie, nu mi-am făcut planuri, așa că voi petrece sărbătorile acasă cu familia și prietenii.

 

SPECTACOLA: Ce îți place cel mai mult în această perioadă?

Cosmin Stan: Îmi place să aleg cadouri pentru cei dragi. Îmi place agitația asta din preajma sărbătorilor, toată vânzoleala, pregătirile… îmi place să mă implic și să aranjez decorațiuni, să instalez luminițe și să pun la punct totul pentru a-l primi pe Moș așa cum se cuvine.


SPECTACOLA: Cum arată cadoul ideal pentru tine? Ce ai vrea să-ți aducă Moș Crăciun anul acesta, dacă ar fi să îi scrii acum o scrisoare?

Cosmin Stan: Cadoul ideal pentru mine ar fi întotdeauna un bilet de avion către o destinație în care n-am fost până acum. Acum, dacă ar fi să mă gândesc la ce visez eu să-mi aducă moșul într-o bună zi, nu neapărat anul acesta, atunci mi-aș dori niște bilete de avion cu care să fac înconjurul lumii. Atenție! Nu vreau o călătorie în jurul lumii cu multe opriri pe traseu și cu petrecut timpul în diverse destinații, ci îmi doresc doar să zbor în jurul lumii, lucru perfect realizabil în câteva zile cu câteva zboruri. Atât!SPECTACOLA: Acum să presupunem că tu ești Moș Crăciun… ai început “goana” după cadouri? Ce dorințe au Mark și Maia anul acesta?

Cosmin Stan: Oooo, da! Am început! S-au scris scrisori, s-au expediat, s-a început căutarea! Mark a ajuns la vârsta la care își dorește tot felul de adidași speciali la care visează adolescenții și, pentru că iubește fotbalul, își dorește și tricouri ale fotbaliștilor lui preferați. Maia pe lângă cadourile inspirate de la fratele ei, gen încălțăminte/haine, mai vrea încă și jucării, așa că și-a trecut în scrisoare și niște plușuri și skateboard-uri miniaturale.SPECTACOLA: Povestește-ne o amintire din copilărie, din perioada Crăciunului, care ți-a rămas până astăzi la suflet sau care poate stârni amuzamentul cititorilor. 

Cosmin Stan: Îmi amintesc că venirea Moșului era mereu condiționată de note bune la școală așa că de fiecare dată, în noaptea de Crăciun, înainte de a merge la culcare trebuia să las carnetul de note în sufragerie că să-l găsească Moșul acolo și să verifice notele. Deși credeam în Moș Crăciun, eram ferm convins că el aduce cadourile mai repede și le ascunde prin casă până la Crăciun când le pune sub brad așa ca în fiecare an, cu vreo doua săptămâni înainte de Crăciun eu răscoleam prin toată casa pentru a găsi cadourile. Și de cele mai multe ori le și găseam, dar nu spuneam nimănui. Pur și simplu răsuflam ușurat că vine Moșul. Asta era frica mea cea mai mare să nu vină.

 

SPECTACOLA: Ce tradiții și obiceiuri se respectau la tine in familie de Crăciun și ce s-a păstrat și până astăzi?

Cosmin Stan: Întotdeauna se tăia porc de Crăciun la mine acasă, iar acest eveniment era unul extrem de important, evident, și de fiecare dată era un prilej de petrecere înainte de sărbătoarea propriu-zisă de Crăciun. Țin minte că se adunau foarte multe rude la noi în ziua tăierii porcului și nu pleca nimeni acasă până ce nu se termina toată treaba: pârlit, tranșat, tocat, făcut cârnați, tot. Apoi, în fiecare an mergeam cu colindul. În fiecare an, de Crăciun aveam salată boeuf pe masă și, la fel, în fiecare an aveam un suc acidulat (pe vremea comunismului, era practic singurul prilej când beam acest suc, tocmai de aceea și acum eu asociez această băutură cu Crăciunul și Revelionul, întotdeauna). La fel, la fiecare Crăciun aveam musafiri. Acum, din toate acestea am dus mai departe doar tradiția salatei boeuf, cred. Dar și casa plină, pentru că deseori avem musafiri de sărbători.

 

SPECTACOLA: Mergi cu cei mici la colindat? Îi îndrumi să respecte tradițiile românești? 

Cosmin Stan: Din păcate, nu mergem la colindat de sărbători, pentru că unde locuim noi s-a impus mai degrabă obiceiul de a colinda de Halloween. Prin urmare, ai mei au preluat această tradiție și se bucură foarte tare de ea așa încât nici nu-și doresc foarte tare să colinde de Crăciun.

SPECTACOLA: Când împodobiți bradul, de regulă? Aveți vreo tradiție, în acest sens, pe care o respectați anual?

Cosmin Stan: Împodobim bradul, de regula, cu vreo 2 săptămâni înainte de Crăciun, câteodată și mai repede, depinde cum ne organizăm. Singura tradiție pe care am instaurat-o în aceasta privință este să-l împodobim cu toții împreună și întotdeauna copiii să pună steaua în vârf.SPECTACOLA: Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun la voi în familie? Te implici și tu în prepararea mâncărurilor? O ajuți pe soția ta? 

Cosmin Stan: Cum spuneam, salata boeuf nu lipsește de la noi de pe masa de sărbători și facem una chiar foarte bună. Avem și sarmale pe care ni le trimit mamele noastre. Desigur că mă implic și eu și îmi ajut soția, deși nu-mi place să gătesc deloc. Tocmai de aceea, suplinesc întotdeauna cu un grătar, pentru că asta îmi place.

 

SPECTACOLA: Acum, la final de an, ai vreun regret?

Cosmin Stan: Nu am absolut niciun regret. Sunt recunoscător pentru tot ce ne-a oferit anul 2022 și, în primul rând, pentru ca ne-a ținut sănătoși pe mine și pe ai mei. Dacă ar fi să-mi pară rău totuși pentru ceva este că nu am avut suficient timp să fac tot ce mi-am propus.SPECTACOLA: Ce așteptări și dorințe ai pentru 2023?

Cosmin Stan: În 2023, tot ce îmi doresc este să călătorim cel puțin la fel de mult cât am făcut-o și în 2022.

Citește și: Corina Caragea: „Detest alergătura după cadouri, alimente de Crăciun”. Ce-i place cel mai mult vedetei, în această perioadă / EXCLUSIVGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel