Asistentul de regie care i-a dat pistolul lui Alec Baldwin recunoaşte că nu l-a verificat

Data actualizării: | Data publicării:
Alec Baldwin, foto Instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, foto Instagram

Dave Halls, asistentul de regie care joia trecută i-a dat pistolul lui Alec Baldwin cu care actorul a tras accidental şi a împuşcat-o mortal pe Halyna Hutchins, a recunoscut că nu a verificat arma înainte de filmarea scenei fiind convins că conţine gloanţe oarbe.

Declaraţia asistentului, publicată miercuri de biroul şerifului comitatului Santa Fe (New México, SUA), coincide cu ipoteza formulată de anchetatori după ce au fost confiscate 500 de cartuşe din zona filmărilor, printre care se crede că existau proiectile reale amestecate cu gloanţe oarbe.

Scena pe care o repeta Baldwin era un prim plan al mâinii sale ţintind cu arma spre cameră.

La rândul său, Hannah Gutierrez Reed, responsabila cu armele folosite în westernul 'Rust', a declarat autorităţilor că s-a asigurat în ziua filmărilor că arma conţine gloanţe de recuzită şi a subliniat că nu avea cunoştinţă că există muniţie reală pe platoul de filmare.

Versiunea sa o contrazice însă pe cea a şerifului din Santa Fe, Adan Mendoza, care a declarat presei că printre obiectele confiscate de echipa lui s-au aflat şi 500 de cartuşe pe care le-a descris drept un amestec de cartuşe false, cartuşe goale şi muniţie reală.

În acest stadiu al anchetei, autorităţile din Santa Fe nu doresc să emită concluzii şi au în vedere toate scenariile posibile, inclusiv urmărirea penală a unuia dintre cei implicaţi în filmările acestui serial western.

La întrebările presei privind o posibilă responsabilitate penală a lui Baldwin, care pe lângă protagonist este şi unul dintre producătorii serialului, şeriful a precizat că "nimic nu este exclus".

Singura confirmare de până acum este că pistolul cu care a tras Baldwin este un revolver Colt 45 care era păstrat împreună cu alte două arme, una modificată pentru a nu putea funcţiona cu muniţie reală şi alta din plastic, notează Agerpres. 

Recomandările foarte stricte ale industriei cinematografice în materie de arme de foc interzic prezenţa muniţiei reale pe un platou de filmare, tocmai pentru a preveni astfel de accidente.

În cadrul anchetei au apărut şi alte informaţii, precum faptul că asistentul care i-a dat arma lui Baldwin a fost concediat în 2019 pentru un incident similar, chiar dacă din fericire arma cu care s-a tras atunci nu a rănit pe nimeni.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel