„Artificiile sunt pentru o noapte. Animalele, pentru o viață”. Campanie de conștientizare privind riscurile artificiilor și petardelor pentru animale / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Isabela Oprea, reprezentant al Biroului de Protecția Animalelor CJ Ilfov, și Andrei Tutuneanu, medic veterinar, au fost invitați în cadrul emisiunii „Interviurile Spectacola și DC News”, miercuri, 20 decembrie, ora 13:00, acolo unde ne-au vorbit despre o campanie de conștientizare privind riscurile artificiilor și petardelor pentru animale.

În fiecare an, de Revelion, în timp ce oamenii organizează fel de fel de întâlniri și petreceri specifice, sute de animale trăiesc un adevărat coșmar, din cauza artificiilor și petardelor, care răsună peste tot, de regulă, odată cu intrarea în Noul An. Astfel, animalele ajung să se rătăcească, să sufere răni destul de grave și, în cel mai nefericit scenariu, să-și piardă viața. Traumele care le rămân acestor vietăți sunt și ele semnificative și le pot marca întreaga viață, dacă nu sunt îngrijite corespunzător și dacă nu primesc ajutorul de care au nevoie. 

Pentru ca aceste informații să ajungă la toată lumea și pentru ca înțelegerea că aceste metode de divertisment ale oamenilor sunt un real pericol pentru toate animalele, s-a creat campania „Artificiile sunt pentru o noapte. Animalele, pentru o viață”, demarată și susținută de Protecția Animalelor CJ Ilfov, Asociația Big Hearts Society, Spitalul Veterinar Pet Stuff și Ministerul Afacerilor Interne.

Deși există o lege clară în privința folosirii ilegale a materialelor pirotehnice, care se pedepsește cu o amendă de până la 7.500 de lei, chiar și cu închisoare până la un an, aceste lucruri se întâmplă în continuare, din nefericire, iar cel mai important este să învățăm cum să ne protejăm cât mai bine animalele. Astfel, medicul veterinar Andrei Tutuneanu ne va dezvălui în cadrul emisiunii toate informațiile pe care trebuie să le știm în acest sens, însă va vorbi și despre simptomele care ar trebui să ne facă să tragem un semnal de alarmă.

L-am avut în platou alături de noi și pe Benny, un patruped energic, care a fost salvat de Isabela Oprea și de sora ei de pe străzi, după noaptea de Revelion. Patrupedul era foarte speriat și chiar dacă acum este extrem de vesel, în momentul în care aude sunetele puternice ale acestor artificii sau petarde, traumele cățelușului revin.

Nu ratați emisiunea de miercuri, 20 decembrie, de la ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro  și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201                   

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania                       

 

Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/                    

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola                   

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en                      

Site: https://www.spectacola.ro/                       

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola    



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel