Articolele vestimentare pe care trebuie să le eviți la o plimbare. Te poți accidenta sau te poți simți inconfortabil

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Experții în fitness au dezvăluit cum nu trebuie să te îmbraci când mergi într-o drumeție sau la o simplă plimbare.

Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a te ajuta să te menții în formă și sănătos, fără impactul unor forme mai riguroase de exerciții fizice. De fapt, potrivit Harvard Health Publishing, mersul pe jos vine cu o serie de beneficii majore, inclusiv îmbunătățirea funcției imunitare, reducerea riscului de anumite tipuri de cancer, gestionarea greutății, îmbunătățirea sănătății articulațiilor și multe altele, notează Bestlife.

Deși mersul pe jos se numără printre cele mai simple activități fizice pe care o poți face, experții în fitness spun că totuși necesită și o mică pregătire în prealabil. În special, alegerea lucrurilor potrivite pe care să le porți la plimbare te poate ajuta să eviți anumite accidente și un posibil disconfort. La fel de important este să știi care sunt articolele vestimentare peste care să treci, astfel încât să poți porni la plimbare în confort și siguranță.

1. Fuste sau rochii fără pantaloni scurți pe dedesubt

Plimbările mai lungi, mai ales pe căldură mare, pot duce la transpirație și iritații. Kevin Le Gall, expert în fitness, spune că purtarea fustelor sau a rochiilor fără pantaloni scurți pe dedesubt poate fi o problemă destul de mare.

"În timp ce fustele și rochiile te pot ține departe de căldură, ele nu vor face nimic pentru a preveni iritațiile la temperaturi ridicate. Atunci când mergeți la o plimbare mai lungă, trebuie să vă asigurați că partea interioară a coapselor este protejată de frecarea dintre ele", adaugă el.

2. Șlapi

Juju Sheikh, antrenor personal și fondatorul unei aplicații de fitness, spune că nu ar trebui să te plimbi niciodată cu încălțăminte de tipul șlapului, sandalelor, tocurilor înalte și adidași fără suport adecvat. 

"Pantofii de mers pe jos ar trebui să ofere un suport adecvat în jurul tălpilor și gleznelor, fiind în același timp suficient de rezistenți pentru a susține diverse tipuri de teren", spune ea pentru Best Life.

3. Țesăturile care nu permit pielii să repsire

Dacă aveți de gând să faceți o plimbare sau o drumeție mai lungă, experții recomandă să optați pentru țesături care permit pielii să respire, precum ar fi bumbacul.

"Țesăturile nepotrivite sunt un adevărat pericol pentru mulți dintre cei care fac plimbări; sunt voluminoase, grele și pot provoca transpirație și disconfort", explică Sheikh. "Sunt deosebit de proaste pentru plimbările lungi, deoarece nu lasă aerul sau umiditatea să treacă foarte ușor, ceea ce duce la multă reținere a căldurii și la o ventilație slabă."

4. Sutiene care nu oferă susținere

Purtarea unui sutien care nu te susține sau care este incomod poate, de asemenea, să-ți strice experiența de mers pe jos, spune Sheikh. Firele de siguranță, curelele prea strânse și materialele necalitative sunt toate uneori de vină.

"A avea un sutien necalitativ va fi un rezultat de disconfort și tensiune pe spate și umeri, precum și restricționarea mișcărilor naturale. În mod colectiv, acest lucru poate provoca dezechilibre în corpul tău, putând duce la leziuni, dacă sunt susținute pe o perioadă lungă de timp", explică ea.

5. Căști

Căștile nu sunt chiar un articol vestimentar, dar mai mulți experți din domeniu spun că acest accesoriu reprezintă un risc pentru siguranță, mai ales atunci când mergi în zone necunoscute.

"Dacă vă plimbați seara sau dimineața devreme, încercând să învingeți căldura, ar trebui să fiți atenți la purtarea căștilor. Asigură-te că ești conștient de împrejurimile tale în orice moment atunci când te plimbi, pentru a fi în siguranță", spune Le Gall.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel