Arsurile la stomac sunt provocate adesea de consumul de cafea. Ce recomandă specialiștii

Data publicării:
mohamed Hassan, pixabay
Descriere foto: mohamed Hassan, pixabay

Arsurile la stomac sunt un efect neplăcut al acidului gastric care urcă în esofag.

O versiune mai extremă a arsurilor la stomac este boala de reflux gastroesofagian (BRGE), o cauză comună a arsurilor la stomac. Dacă sunteți predispus la BRGE și arsuri la stomac, este posibil să fi observat că acestea pot apărea adesea după ce mâncați anumite alimente. Vinovații obișnuiți tind să fie alimentele acide, cofeina și alimentele bogate în grăsimi, potrivit Cedars Sinai. Din păcate, atunci când vă beți ceașca de cafea de dimineață, este posibil să le bifați pe toate.

Cafeaua este un aliment intrinsec acid în sine și o sursă bogată de cofeină. Dacă o asociați cu smântână, un aliment bogat în grăsimi, s-ar putea să vă creșteți fără să vreți riscul de arsuri la stomac. În timp ce o mulțime de dovezi anecdotice sugerează că simptomele BRGE tind să se înrăutățească atunci când se bea cafea, dovezile științifice lipsesc, deoarece niciun studiu clinic nu a confirmat efectele cofeinei asupra pacienților cu această afecțiune, notează Medical News Today.

Identificarea factorilor declanșatori

Pentru cei care iubesc cafeaua, unii experți în sănătate recomandă urmărirea simptomelor. Odată ce identificați alimentele declanșatoare, le puteți elimina pe cele care agravează simptomele în consecință, potrivit Medical News Today


Acest lucru poate însemna izolarea alimentelor pentru a determina impactul acestora. De exemplu, puteți încerca cafeaua fără frișcă pentru a vedea dacă cafeaua este cauza arsurilor la stomac. Dacă vă descurcați bine doar cu cafea, luați în considerare trecerea la o cremă cu conținut scăzut de grăsimi. Pe de altă parte, dacă bănuiți că cafeaua ar putea fi cauza arsurilor la stomac, puteți opta pentru o cafea slab acidă sau cafea decofeinizată pentru a încerca să ușurați simptomele. Unele magazine de produse naturiste oferă opțiuni de cafea cu conținut scăzut de acid, iar majoritatea magazinelor alimentare oferă opțiuni de cafea decofeinizată.

Dacă doriți să faceți mai multe explorări cu cafeaua dumneavoastră, luați în considerare timpii de prăjire și procesele de preparare care au un impact asupra nivelului de acid din cafea. De exemplu, cafeaua prăjită închisă la culoare sau cafeaua prăjită pentru perioade lungi de timp are mai puțin acid decât cafeaua mai deschisă la culoare. 


În plus, cafeaua preparată la rece este mai puțin acidă decât cafeaua obișnuită, preparată la cald. Este important să rețineți că, în timp ce experimentați pentru a identifica alimentele declanșatoare, arsurile la stomac apar de obicei la 30-60 de minute după ce ați mâncat. Încercați să consumați alimente declanșatoare experimentale în mod izolat pentru a fi siguri de alimentele care provoacă simptomele. Dacă simptomele continuă, cereți îndrumare de la medicul dumneavoastră.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel