Argentina a câștigat Campionatul Mondial Din Qatar. Leo Messi ridică trofeul, după ce a stabilit un nou record

Data publicării:
Argentina în finala Cupei Mondiale, captură video Youtube
Descriere foto: Argentina în finala Cupei Mondiale, captură video Youtube

Argentina este noua campioană a Cupei Mondiale. 

Argentina este marea câștigătoare a Cupei Mondiale din Qatar. Echipa a înscris duminică, 18 decembrie, o victorie impresionantă împotriva Franței, de 4-3. Dacă meciul s-a terminat cu un scor egal, penaltiurile au fost cele care au departajat câștigătorii. Milioane de fani au așteptat cu sufletul la gură deznodământul. Dacă până la minutul 81, Argentina era deja victorioasă, cu un scor de 2-0, jucătorul francez Kylian Mbappe a egalat scorul cu o dublă. Lionel Messi a fost cel care în minutul 108 a marcat cel de-al treilea gol, după care Franța, din nou, a egalat. Al patrulea gol a făcut însă ca Argentina să plece pentru a treia oară acasă, în istorie, cu Cupa Mondială. 

Argentina a mai înscris această victorie istorică în 1978, dar și în 1986, când au dus trofeul în Sudul Americii. 

Acest triumf nu va rămâne însă nerăsplătit. Marea câștigătoare va primi și o sumă impresionantă de bani, după cucerirea Campionatului Mondial din Qatar. Potrivit prosport, în joc ar fi vorba de suma de 42 milioane de dolari, bani pe care Federația de Fotbal din Argentina i-a primit, după victoria uriașă a echipei, împotriva Franței. Cu toate acestea, francezii nu rămân nici ei nerăsplătiți, primind suma de 30 de milioane de dolari, potrivit sursei citate. 

Leo Messi, prima reacție după ce echipa sa a câștigat Cupa Mondială

„Este ceva absolut incredibil. Știu că Dumnezeu mi-a oferit acest trofeu, sunt sigur de asta! E o bucurie de nedescris pentru noi.

Nu, nu mă voi retrage din echipa națională. Vreau să îmbrac în continuare tricoul Argentinei în calitate de campion mondial. Iubesc fotbalul, nu mi-aș mai putea dori nimic. Ce să mai urmeze? Am reușit să obțin Copa America, Campionatul Mondial…”, a fost prima reacție a lui Leo Messi după cucerirea titlului mondial, potrivit sursei citate. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

 

Și, pentru că argentinienii au urmărit cu sufletul la gură această victorie impresionantă, care nu a mai fost adusă în țara lor de peste 30 de ani, aceștia au ieșit într-un număr cât mai mare în stradă, după ce s-a înscris votul decisiv. Sute de mii de oameni s-au adunat în  Buenos Aires, unde au aclamat numele echipei de fotbal, dar și al jucătorului Leo Messi. 

 

 

Dan Nergu, reacție după încheierea Campionatului Mondial

Dan Negru nu a lăsat nici el necomentat acest subiect important pentru întreaga lume, însă nu singur, ci alături de o altă legendă a fotbalului, Mircea Lucescu.

„La primul Campionat Mondial din istorie, cel din Uruguay 1930, au participat 13 echipe din toată lumea. România era printre ele.. Apoi, la Mondialul din Mexic, Naționala României intra în grupă cu Anglia și Brazilia lui Pelle. 1 dolar/zi era diurna pe care o câștigau fotbaliștii români. Aveam un fotbal bogat cu fotbaliști săraci! Azi avem fotbaliști bogați într-un fotbal sărac ! "Ce a pierdut fotbalul de la Pelle și până la Messi ?" l-am întrebat pe Mircea Lucescu: „Eu cred că emoțiile când se dădea premiul, acum e business, e o încrâncenare acolo.”, a fost mesajul transmis de Dan Negru, pe pagina sa personală de Instagram.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel