Are 74 de ani, dar arată ca o puștoaică de 20. Care sunt cele două reguli de aur cu care pensionara sfidează bătrânețea

Data publicării:

Norma Williams, în vârstă de 74 de ani, originară din Liverpool, susține că medicii i-au spus că are "sănătatea și condiția fizică a unui tânăr de 20 de ani”.

O pensionară care a ținut prima pagină a ziarelor după ce a dezvăluit că este în "cea mai bună formă din viața ei" la 74 de ani susține că secretul este să nu ții niciodată diete și să nu numeri caloriile. Norma Williams, originară din Liverpool, a dezvăluit că se află în cea mai bună formă din viața ei și spune că medicii i-au spus că are "sănătatea și condiția fizică a unei tinere de 20 de ani, în formă".

Are 74 de ani, dar arată ca o puștoaică

Greutatea ei a fluctuat foarte mult la vârsta de 20 de ani, ea mâncând pe săturate și luptându-se să își controleze consumul de alimente, și abia mai târziu a găsit un punct de mijloc sănătos. Dar, în timp ce mulți oameni sunt ferm convinși că dieta este soluția, Norma spune că este ferm împotriva acestei practici și că nu va număra niciodată caloriile - și le recomandă celorlalți să îi urmeze exemplul.

 "Nu știu ce să spun: "Sincer, cred că oricine încearcă să controleze modul în care mănâncă nu trebuie, în primul rând, să numere caloriile și, în al doilea rând, să se priveze. Cred că acestea sunt cele mai importante două reguli pe care ar trebui să le respectați. Dacă vrei să mănânci ceva, este foarte ușor... trebuie să-ți dai voie. Dacă după cină vreau să mănânc niște nuci amestecate... le voi mânca. Dacă vreau să le mănânc pe toate, le voi mânca pe toate.

Nu mă simt vinovată și îmi permit. Cea mai mare problemă a oamenilor care încearcă să slăbească sunt cele două probleme psihologice pe care le au. Una este că nu au reușit să facă ceea ce și-au propus în ziua respectivă - adică să mănânce tot ce trebuie.

Și, în al doilea rând, se simt vinovați pentru că nu au reușit să facă ceea ce și-au propus să facă în ziua respectivă. Așa că eu spun să scăpați de sentimentul de eșec și să scăpați de vinovăție. Doar permiteți-vă să fiți liberi să mâncați ce vreți!", a spus femeia.

În ce constă micul dejun

Pentru Norma, acest lucru înseamnă o dietă de invidiat care include o sticlă de vin pe zi și pachete de biscuiți.

"Micul dejun constă într-un croissant din făină integrală umplut cu miere, plus un cappuccino cu lapte - uneori două sau trei cappuccino pe zi. De asemenea, beau aproximativ șase cești de ceai pe zi, fiecare cu două cuburi de zahăr. Dieta mea nu este perfectă - pot să demolez cu ușurință patru sau cinci pachete de cinci biscuiți sățioși după masa principală.

Dar am două reguli de aur - nu mănânc niciodată înainte de exercițiile mele zilnice și de plimbare, ceea ce poate însemna uneori să nu iau micul dejun până la ora 15:00, și nu iau niciodată gustări între mese.

La cină mănânc un amestec de nuci, o selecție de carne și brânzeturi, pâine integrală, somon la grătar sau creveți înăbușiți, cartofi și legume. De asemenea, beau o sticlă întreagă de vin în fiecare seară."

Dar, deși se bucură de bunătăți și insistă că nu numără niciodată caloriile, este hotărâtă să mențină un regim activ de exerciții fizice.

"De luni până vineri, în fiecare dimineață, mă dau imediat jos din pat și fac între 20 și 30 de repetări diferite cu greutăți de 4 kg. Ulterior, mai fac alte 20-30 de repetări în timp ce aștept să fiarbă ceainicul pentru ceașca mea de ceai de dimineață. Apoi fac o plimbare rapidă de 9 km care durează 90 de minute, iar în weekend mă odihnesc.", a spus femeia.

Norma a început să se concentreze mai mult asupra sănătății sale generale la vârsta de 30 de ani, dar spune că limitarea consumului de alimente nu a fost niciodată luată în considerare.

 "Caloriile erau o pierdere de timp, pentru că nu prea conta ce mâncam, deoarece atâta timp cât făceam exerciții fizice, totul părea să înceapă să se așeze la locul lui.", a mai spus Norma. 

Oamenii sunt șocați de felul în care arată

În prezent, datorită aspectului ei frumos și energiei tinereții, Norma "șochează" adesea oamenii când își dezvăluie vârsta.

"În general, oamenii sunt șocați când îmi descoperă vârsta. Adesea, străinii mă opresc și mă întreabă politicos de vârsta mea. Toți tinerii spun același lucru: "Când voi fi mai mare, vreau să arăt ca tine, Norma".

Sunt o emblemă a viitorului, dar cred că arăt fiecare secundă din cei 75 de ani pe care îi am. Dar pentru că arăt atât de în formă și sunt diferită de imaginea stereotipică pe care o avem despre 'bătrâni', oamenilor le vine greu să creadă., a conchis Norma, potrivit independent.co.uk



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel