Ardei de post cu orez și ciuperci. Cea mai gustoasă rețetă

Data publicării:
Ardei umplut, de post, sursa pixabay/ autor RitaE
Descriere foto: Ardei umplut, de post, sursa pixabay/ autor RitaE

Ardeiul cu orez și ciuperci este extrem de gustos și potrivit pentru zilele de post.

INGREDIENTE: 

1 kg ardei

2 cepe

1 morcov

1 cană mare cu orez

ciuperci, după gust

2 linguri bulion

pătrunjel, după gust

Sare și piper 

ulei

câteva roșii din care vom face capacele pentru ardei

MOD DE PREPARARE: Se taie mărunt cele 2 cepe, se dă morcovul prin răzătoare. Se călete ceapa în puțin ulei încins pentru aprox 5 minute, adăugăm orezul, apoi le acoperim cu apă. Se lasă să fiarbă cam 5 minute, după care se dă deoparte și se lasă la răcit. Între timp, se curăță ardeii de cotoare, se spală, se umple cu orez, se adaugă și ciuperci în toți ardeii sau numai în cațiva ardei, pentru cei carora le plac ciupercile. Apoi le punem capacele din roșii.  Se pun ardeii într-o cratiță încăpătoare, cu puțin ulei pentru a-i prăji puțin, apoi se adaugă apă mai mult de jumătate din cratiță și se fierbe totul la foc mic. Când este aproape gata, se pun 2 linguri de bulion peste ardei. Se mai lasă să fiarbă puțin, apoi se dau de pe foc. Se decorează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel