„Aranjam cu recepționerele, mă culcam în hol, după canapele”. Cum își câștiga Jean Paler banii la primele lui spectacole pe litoral

Jean Paler, Captură video YouTube
Descriere foto: Jean Paler, Captură video YouTube

Jean Paler a dezvăluit cum își câștiga banii la primele lui spectacole pe litoral. 

Jean Paler este unul dintre cei mai iubiți actori din lumea teatrului românesc.Într-un interviu recent, actorul a dezvăluit cum își câștiga primii bani, la spectacolele de pe litoral, dar și motivul pentru care fugea de jandarmi. 

 Cum își câștiga Jean Paler banii la primele lui spectacole pe litoral

Jean Paler a povestit că dormea pe jos prin recepțiile hotelurilor și se ascundea de frica jandarmilor. Actorul  ținea spectacole pentru turiștii veniți la mare. Jean Paler își amintește că a avut nopți în care dormea pe plajă și îi era frică să nu fie prins și dus la secție. În ciuda celor întâmplate la acea vreme, actorul își amintește cu drag de acea perioadă. 

'Am o poveste foarte reală. Când am început eu să vin pe litoral și să prind să joc și prin baruri, Barul Melody din Mamaia era unul dintre cele mai luxoase de pe litoral. Veneau italieni, nemți, foarte mulți polonezi… mulți străini și era foarte scump. Era o vorbă: 'dacă nu ai bani în buzunare ca lumea, să-ți fie rușine dacă treci prin fața Barului Melody'. Iar eu, în acele vremuri, nu aveam bani îndeajuns să-mi permit să-mi cumpăr și să dorm la hotel. Și, pe atunci, jucam la câteva hoteluri aici, în Eforie Nord, cu regretatul Aurelian Andreescu (Dumnezeu să îl ierte!), Cornel Constantiniu și Dan Spătaru.', își amintește actorul Jean Paler.

Jean Paler: „Făceam program și pe plajă…'

„Și făceam program și pe plajă, în timpul zilei, ca să adun ceva bani. Purtam o șapcă din aceea de marinar și le spuneam bancuri oamenilor. Nu erau șezlonguri pe vremea aceea, oamenii stăteau pe cearceafuri sau pe prosoape. Eu mă așezam pe un prosop unde era lume mai multă și intram în vorbă cu ei și le spuneam bancuri. Strângeam niște bani, plus banii de la programul pe care îl susțineam la bar… Pentru că se cheltuiau mulți bani, îmi trebuiau de mâncare și de buzunar.

Ajunsesem să fiu foarte cunoscut în hoteluri, că mă chemau să țin programe, pentru că se țineau programe aproape în fiecare seară, aproape în toate hotelurile de pe litoral. Și fiecare hotel avea seară de seară program artistic', a mai declarat Jean Paler, pentru viva.ro.

Jean Paler: „Dormeam după canapea'

'Nu-mi permiteam să le spun directorilor, cum erau în vremea aceea,:'Domle, dă-mi și mie o cameră gratis, că nu am bani', dar aranjam cu recepționerele și, în hol, mă culcam după canapele, în spate. Pentru că umblau așa-zișii jandarmii, care în acele vremuri eram îmbrăcați în haine maro. Eu le spuneam 'oamenii de ciocolată'. Și le spuneam la ăia la recepție că mă bag după canapea, că dacă vine ciocolata am încurcat-o, că te luau… Îți luau buletinul și te duceau la secție, nu era ca acum. Și eu dormeam după canapea. Am dormit multe veri după canapele sau pe canapele ca să strâng bănuți. Și în serile când se mai întâmpla să nu prea am spectacole mergeam în restaurante sau discoteci. Eram tânăr, erau multe fetițe frumoase foc… Nu mă laud, dar era imposibil ca la două-trei zile să nu cunosc alta. Și mă costa ceva. Cu vreo 50 de lei mâncam amândoi și beam și o sticlă de vin și o savarină. Îmi trăiam viața.', a mai declarat actorul nostru de comedie.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 12 iul 2023, 12:21 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience