Apple va produce un film despre Napoleon Bonaparte. Cine va interpreta rolul principal

Data publicării:
Apple, foto Unsplash/ autor: zhang kaiyv
Descriere foto: Apple, foto Unsplash/ autor: zhang kaiyv

Lungmetrajul va prezenta începutul carierei politice a fostului împărat francez şi ascensiunea lui la putere, prin prisma relaţiei sale cu Josephine, devenită soţia lui în 1796.

Studioul de producţie al companiei Apple va realiza un film despre Napoleon Bonaparte, intitulat "Kitbag" şi regizat de Ridley Scott, în care rolul principal va fi interpretat de Joaquin Phoenix, un actor premiat cu Oscar.

David Scarpa, care a colaborat cu Ridley Scott la filmul "All the Money in the World" (2017), a scris scenariul filmului "Kitbag", a cărui dată de lansare nu a fost deocamdată anunţată.

Acest proiect cinematografic îi oferă cineastului Ridley Scott posibilitatea de a reveni la perioada istorică pe care a abordat-o în primul său lungmetraj, "The Duellists" (1977), care i-a adus premiul pentru cel mai bun film de debut la Festivalul de la Cannes.

"The Duellists" a avut o acţiune plasată în timpul Primului Imperiu Francez şi l-a avut ca protagonist pe un locotenent de armată, interpretat de Harvey Keitel.

De această dată, actorul american Joaquin Phoenix, în vârstă de 46 de ani, premiat pentru rolul principal din "Joker" la cea mai recentă ediţie a premiilor Oscar, va fi protagonistul filmului "Kitbag", dedicat celui mai cunoscut corsican din istoria Franţei.

Înaintea acestui film, grupul Apple încheiase deja un parteneriat cu regizorul britanic Ridley Scott, în vârstă de 83 de ani, şi cu compania sa de producţie, Scott Free Productions, pentru proiecte TV ce urmează să fie difuzate pe platforma video Apple TV+.

După ce a lansat Apple TV+ în noiembrie 2019 cu un program constituit în special din seriale TV, grupul american Apple, al cărui sediu general se află în oraşul californian Cupertino, a investit masiv în producţii cinematografice, notează Agerpres. 

Apple a produs de atunci "Cherry", primul film al fraţilor Anthony şi Joe Russo după "Avengers: Endgame", a cărui lansare este programată pentru data de 12 martie.

Platforma digitală s-a angajat de asemenea să producă următorul film al regizorului Martin Scorsese, "Killers of the Flower Moon", al cărui buget de producţie a fost estimat la 200 de milioane de dolari, potrivit mai multor relatări apărute în presa americană. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel