Apă rece sau apă la temperatura camerei, pe caniculă? Dr. Radu Ţincu spune care este primul semn al supraîncălzirii corpului

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Dr. Radu Ţincu a vorbit despre primele semne ale supraîncălzirii corpului pe caniculă, dar şi despre ceea ce trebuie să bem sau să evităm pe vreme de caniculă. 

"Foarte mulți oameni ajung în această perioadă la spital din cauza expunerii la căldură, în special persoane vârstnice, cu boli cronice, care neglijează sfaturile pe care le prezentați zilnic la televizor. Oameni de 70-80 de ani sunt surprinși la orele prânzului afară, la 50-60 de grade, fără să se hidrateze suficient sau având anumite medicamente care modifică tensiunea arterială și aceștia fac sincope pe stradă.

Am avut, pentru prima oară în acest an, un pacient care a venit cu șoc termic. A adormit la soare și a venit cu 42 de grade, la un pas de deces. A fost intubat, ventilat și adus în terapie intensivă. Am reușit să îl salvăm și să scădem temperatura corpului. 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel