Apa minerală, sifonul, apa tonică și sucurile acidulate. Efectele negative pe care le au

Apa minerală, foto Unsplash/ Tina Vanhove
Descriere foto: Apa minerală, foto Unsplash/ Tina Vanhove

Băuturile acidulate – adică apa minerală, sifonul, apa tonică și sucurile acidulate - sunt răcoritoare, și par perfecte pentru o zi fierbinte de vară. Dar dacă bei prea multe pot să apară dezavantaje.

În primul rând, există câteva tipuri diferite de băuturi adiculate: 

 

1) Sifonul: Conține minerale adăugate, inclusiv sodiu (350 de ml de sifon are 4% din valoarea zilnică pentru sodiu). 

 

2) Apa minerală conține minerale naturale precum magneziu și calciu. 

 

3) Apa tonică conține chinină, un compus amar din scoarța unui copac, plus îndulcitor (uneori mai multe lingurițe de zahăr per porție!). 

 

4) Sucurile acidulate: conțin arome de fructe și îndulcitori, dar pot conține și cofeină și alte substanțe energizante.

 

În ceea ce privește apa minerală naturală, ea este mai bine decât sifonul sau sucurile acidulate. 

 

Băuturile zaharoase, cum ar fi sucurile acidulate, ceaiul îndulcit și limonada sunt sursa numărul unu de zahăr adăugat pentru adulți. De asemenea, băuturile acidulate și îndulcite cu zahăr sunt asociate cu un risc mai mare de obezitate, diabet de tip 2 și boli de inimă.

 

Cercetătorii din Marea Britanie au testat cât de hidratante erau 13 băuturi diferite (pe baza debitului de urină) și au constatat că apa minerală este la fel de hidratantă ca apa simplă (plată). Are sens, având în vedere că apa minerală este pur și simplu 100% apă acidulată. 

 

Citește continuarea pe DCMedical.

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 30 iun, 14:07 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play