Apa cu lămâie, LEACUL împotriva tensiunii arteriale, potrivit cercetătorilor

Data publicării:
Apa cu lămâie. Foto Unsplash. Autor Claudia Soares
Descriere foto: Apa cu lămâie. Foto Unsplash. Autor Claudia Soares

Există un motiv pentru care tensiunea arterială ridicată este cunoscută ca fiind ucigașul tăcut. De multe ori, nu există simptome înainte ca aceasta să aducă o criză gravă de sănătate. 

"Ceea ce înseamnă tensiune arterială ridicată este o rezistență prea mare în interiorul arterelor", potrivit lui Ivan V. Pacold, profesor de cardiologie la Școala de Medicină Stritch a Universității Loyola (Everyday Health). 


"Pur și simplu vorbind, această presiune provoacă daune arteriale și crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord, insuficiență cardiacă și insuficiență renală", spune el.

A avea tensiune arterială ridicată se poate simți ca și cum ai paria pe norocul și sănătatea ta. Pentru a înclina șansele în favoarea dvs. și a vă feri de un incident care vă poate pune viața în pericol, ar trebui să faceți tot posibilul pentru a vă menține tensiunea arterială într-un interval sănătos. MayoClinic recomandă reducerea sodiului, a alcoolului și a alimentelor grase. În plus, ar trebui să se facă exerciții fizice în mod regulat și să se evite factorii declanșatori de stres. 

În timp ce ar putea fi necesare unele schimbări serioase în viață pentru ca tensiunea arterială să ajungă la niveluri mai puțin înspăimântătoare, există câteva lucruri pe care le puteți face și care nu sunt atât de dramatice. De fapt, există o acțiune care necesită un efort aproape zero și care vă va îmbunătăți de fapt ziua.

Adăugarea de citrice în dieta ta poate fi benefică pentru tensiunea arterială


S-ar putea să avem un lucru sau două de învățat de la toate acele spa-uri de lux care își servesc clienții cu pahare nelimitate de apă cu lămâie rece ca gheața. La prima vedere, adăugarea de lămâie în apa ta poate părea pur și simplu o modalitate ușoară de a-i îmbunătăți atât prezentarea, cât și gustul. Cu toate acestea, poate că cea mai bună parte a apei condimentate cu acest popular citrice galben este că poate face chiar mai mult pentru sănătatea dumneavoastră decât pentru papilele gustative - mai ales dacă aveți tensiune arterială ridicată.

NDTV afirmă că consumul de suc de lămâie poate face ca vasele de sânge să devină mai moi și mai flexibile, ceea ce poate scădea tensiunea arterială. În plus, lămâia are un nivel ridicat de vitamina C, care poate ajuta la eliminarea radicalilor liberi, despre care se știe că determină creșterea tensiunii arteriale a unei persoane. Dacă nu sunteți un fan al gustului de lămâie, încercați să adăugați în schimb în apa dumneavoastră o felie de grapefruit sau o portocală feliată. Healthline afirmă că adăugarea de citrice în dieta ta poate avea un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale. 

A avea tensiune arterială ridicată este un joc de noroc riscant. Necesită să luați măsuri prompte pentru a reduce șansele unui incident care ar putea pune viața în pericol. Din fericire, puteți începe cu ceva la fel de ușor și atrăgător ca și aruncarea unei felii de lămâie în apă. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel