Apă, aer, foc, pământ. Cum te definesc cele patru elemente, în funcție de zodie

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Unsplash
Descriere foto: Foto Unsplash

Ce înseamnă să trăiești o viață împlinită? Potrivit astrologului psiholog Jennifer Freed, PhD, cheia este folosirea celor patru elemente ale astrologiei - foc, pământ, aer și apă - ca un ghid.

În noua sa carte "O hartă a sufletului tău", Jennifer Freed ne arată cum să cultivăm o profundă conștientizare de sine și să înțelegem cum ne reflectă elementele noastre - modul în care comunicăm cu partenerii noștri, poate, sau felul în care ne prezentăm atunci când întâlnim un străin. De acolo, putem învăța să ne echilibrăm și să ne hrănim amestecul unic de elemente pentru a trăi cu îndrăzneală și autenticitate.

Cele patru elemente

„Înțelepciunea culeasă din elementele naturale - foc, pământ, aer și apă - reprezintă un fundament al practicilor de vindecare în culturile chineză, nativ americană, vedică și tibetană. Această carte se va concentra pe utilizarea elementelor în astrologie.

S-ar putea să fiți familiarizat cu elementele așa cum corespund semnului dumneavoastră solar - de exemplu, Berbecul este foc, Taurul este pământ, Gemenii este aer, iar Racul este apă. Dar, după cum probabil știți, există mult mai mult în harta voastră natală decât semnul vostru solar și, în mod similar, există mult mai mult în alcătuirea voastră elementală decât elementul care corespunde semnului vostru solar.

Fiecare dintre noi are o constelație unică a celor patru elemente în interiorul său, care se manifestă în moduri distincte în diferite domenii ale vieții sale. Este posibil să fii înflăcărat atunci când ești provocat la locul de muncă, dar ancorat în rutina pământească atunci când vine vorba de sănătatea ta. Sau s-ar putea să fii un intelectual aerian când vine vorba de dragoste și un empatic sensibil și acvatic când vine vorba de sex.

Cu mii de ani în urmă, strămoșii noștri trăiau în strânsă legătură cu pământul și cu vatra și se bazau pe capacitatea lor de a face foc. Viața lor depindea de aerul proaspăt și de surse de apă curată. Astăzi ne bazăm la fel de mult pe aceste patru elemente, iar ele ne oferă înțelepciunea indispensabilă atât pentru supraviețuire, cât și pentru prosperare.


Suntem făcuți din foc, pământ, aer și apă

 Impulsurile electrice se propagă prin tot corpul nostru pentru a stimula celulele musculare și a activa neuronii. Corpurile noastre pe bază de carbon sunt construite din aceleași elemente constitutive ca și pietrele și pământul. Putem rezista doar trei minute fără aer, iar greutatea noastră corporală este formată în proporție de 60 % din apă. Nu este exagerat să spunem că suntem înțelepciunea elementelor în timp ce ne plimbăm, vorbind, îmbrățișând, făcând dragoste, construind zgârie-nori, înființând organizații non-profit, dând naștere, zăcând pe patul de moarte. Noi suntem înțelepciunea elementelor gândind, simțind, iubind, experimentând, învățând, punând întrebări și explorând.

Pe măsură ce ne ocupăm de cele patru elemente, începem să ne echilibrăm cu natura. Iar atunci când devenim mai conștienți de elemente în viața noastră de zi cu zi, ne construim resursele și energiile pentru a contribui la prietenii, familia și comunitatea noastră.

Gândiți-vă la un moment în care v-ați simțit cel mai ancorat și centrat (pământ), cel mai limpede mental (aer), cel mai deschis la minte (apă) și cel mai creativ (foc). Acela a fost cel mai probabil un moment din viața dumneavoastră în care ați fost cel mai generos, deschis și dispus să contribuiți la bunăstarea altor persoane. Vedeți dacă puteți revedea acel spațiu în mintea dvs. suficient de mult timp pentru a-l simți în corpul dvs.

În cultura noastră, am uitat să recunoaștem legătura noastră elementară cu tot ceea ce ne înconjoară. Unii ar putea susține că acesta este principalul motiv pentru care ne confruntăm acum cu schimbări climatice intense și în creștere, care aduc secetă, inundații, incendii de pădure și furtuni mortale, precum și contaminarea pe scară largă a pământului, aerului și apei. Negiem legătura noastră profundă cu lumea naturală pe propria noastră răspundere. Este timpul să readucem înțelepciunea elementară în conștiința de zi cu zi, într-un mod care să onoreze cât de mult s-au schimbat lucrurile de când omenirea a făcut prima dată foc.

Atunci când începeți practica conștientă de a observa fiecare element și vă acordați timp pentru a-i aprecia cu adevărat simplitatea și puterea, începeți să vă modelați creierul în moduri care îl readuc la starea sa cea mai naturală și mai rezistentă. Nu uitați, atunci când luați doar o gură de aer curat și proaspăt de munte, în acel moment, este suficient. Când stați pe un câmp superb și priviți copaci magnifici de sequoia, să vedeți acea bogăție a pământului este suficient.

Când vă aflați lângă un foc frumos, fie că este în aer liber, în camping, fie că este în interior, ținându-vă confortabil, să priviți magia acelui foc este suficient. Și când vă bucurați de o baie sau de un duș rafinat sau vă scufundați în ocean sau într-o piscină și vă simțiți curățați, reînnoiți și deschiși, este suficient”, se arată în cartea  "O hartă a sufletului tău", de Jennifer Freed, potrivit Goop.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel